Kuraklık ‘Konya’nın Denizi’ni de vurdu! Tehlike çanı çaldı

Konya kurak bir kış dönemi geçiriyor. Bu kuraklıktan Konya’nın denizi olarak bilinen Beyşehir Gölü’de nasibini aldı. Gölde azalan su seviyesi endişeyi artırdı.
Kuraklık ‘Konya’nın Denizi’ni de vurdu! Tehlike çanı çaldı

Küresel ısınma ve yağışların azalması nedeniyle Beyşehir Gölü’nün su seviyesinde azalma meydana geldi. Beyşehir Gölü, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüdür. Konya il sınırları içinde yer alır ve Beyşehir ilçesinin adını taşır. İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan bu göl, büyüklük açısından Türkiye'nin dördüncü büyük gölüdür. İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin en büyük dördüncü şehir dışında su yüzeyine sahip olan göl, aynı zamanda birçok kuş türüne ev sahipliği yapmasıyla da bilinir.

1-001.jpg

1-001.jpg

BEYAZ GÖL OLARAK DA ADLANDIRILIR

Beyşehir Gölü'nün yüzölçümü yaklaşık 650 kilometrekareye kadar ulaşabilir. Gölden çıkan su, beyaz renkli tuzlar içerdiği için "Beyaz Göl" olarak da adlandırılır. Göl, aynı zamanda Beyşehir İncisi adı verilen inci midyesinin yaşam alanı olarak bilinir.

2.jpg

GÖLDE SU SPORLARI DA YAYGINDIR

Beyşehir Gölü'nün kıyısında pek çok köy ve kasaba bulunmaktadır. Ayrıca göl çevresi, doğal güzellikleri, kuş göçleri, balıkçılık ve rekreasyon alanlarıyla ziyaretçilere çeşitli turistik aktiviteler sunmaktadır. Gölde su sporları da yaygındır.

3.jpg

Kaynak:AA

Etiketler :