Kur’an öğrenmek isteyene engel yok!

Koronavirüs salgınından dolayı yüz yüze eğitimler aksasa da Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyenler için birçok seçenek bulunuyor.
Kur’an öğrenmek isteyene engel yok!

Koronavirüs salgınından dolayı yüz yüze eğitimler aksasa da Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyenler için birçok seçenek bulunuyor. 28 Eylül itibariyle yeni döneme girecek Kur’an kurslarında tüm tedbirlerin alındığını dile getiren Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu,  “Sınıf mevcudunun azaltıldığı ve gerekli tedbirlerin alındığı kurslarımızda hem yüz yüze, hem online hem de randevulu sistemle Kur’an eğitimimiz aksamadan devam edecek” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19) salgını her alanı etkilediği gibi Kur’an Kurslarını da etkiledi. Ancak Kur’an kurslarında eğitimlerin gerekli tedbirlerle aksamadan devam ettiğini kaydeden  Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “Kovid-19 salgını Türkiye’de her alanı etkiledi. okullarımız, Kur’an kurslarımız, yaz kurslarımız da etkilenen kurumların başında geldi. Pandemi tedbirlerine uyarak, sınıflarda sayıyı azalttık. Özellikle hafızlık eğitimimizi zaman zaman yüz yüze zaman zaman da online olarak devam ettirdik. Aynı zamanda randevu sistemiyle de çalışmalarımızı sürdürdük. Yani hafızımız hocasından randevu talep ederek kurallar dahilinde birebir eğitimini almaya devam etti” ifadelerini kullandı.

konya-il-muftusu-ahmet-pocanoglu.jpg

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Gelecek haftadan itibaren Kur’an kurslarında yeni dönemin başlayacağını belirten Ahmet Poçanoğlu, “Yeni dönem 28 Eylül’den itibaren başlayacak. 4-6 yaş grubumuzda 18 kişilik sınıf standardı 9’ar kişi şeklinde bölündü. Yani 2+5 şeklinde eğitimlerimiz yapılacak. Öğrencilerimizin bir kısmı pazartesi ve salı günleri kursumuza gelecek, çarşamba dezenfekte çalışması yapılacak. Perşembe ve cuma günleri de öğrencilerimizin diğer yarısı yine kursumuzda olacak. Bu şekilde eğitim öğretim devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

kuran-i-kerim-egitimi-1.jpg

TEDBİRLER ÜST DÜZEYDE OLACAK

Kur’an kurslarında pandemi tedbirlerinin yeni dönemde de yine üst düzeyde olacağına dikkat çeken Ahmet Poçanoğlu, “Hafızlarımız, standartları belirlenmiş sınıflarda hijyene, mesafeye ve maskeye dikkat ederek eğitimlerini sürdüreceklerdir.28 Eylül’de başlayacak yeni eğitim döneminde tedbirler yine geçtiğimiz aylarda olduğu gibi üst düzeyde olacak. İhtiyaca dayalı olan diğer Kur’an Kurslarımızda da yine aynı şekilde gerekli tedbirler alınarak, maske, mesafe ve hijyene dikkat edilerek eğitimler verilecek. Oralarda yapılacak yüz yüze eğitimlerde de yine sınıf mevcudu sayısı azaltılacak.” dedi.

kuran-i-kerim-egitimi-5.jpg

‘SAĞLIK HER ZAMAN ÖN PLANDADIR’

Sağlığı ön plana alarak çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Ahmet Poçanoğlu, “Kurslarımızda herhangi bir öğrenci ya da öğreticimizde en küçük bir pozitif vaka görüldüğü taktirde direkt o kursumuz karantinaya alınacak. Eğitimin devam etmesini değil, sağlığı ön plana alıyoruz. Bu doğrultuda da covid-19 tedbirlerine uymaktayız. Bu alanda pandemi kurulumuzun almış olduğu tüm tedbirlere kurslarımızda uyulmaktadır. ‘Alo Kur’an Öğrenmek İstiyorum’ kurslarımız da ayın 28’i itibariyle hem hafta içi akşamları hem de hafta sonları camilerimizde devam edecektir” diye konuştu.

kuran-i-kerim-egitimi-2.jpg

PANDEMİ SÜRECİNDE DE BAŞARI GELDİ

Pandemi sürecinde eğitimlerine online devam eden öğrencilerin hafızlık tespit sınavında başarılı sonuçlar elde ettiğine dikkat çeken Ahmet Poçanoğlu, “Yılda 3 dönem yapılan hafızlık tespit sınavlarında hafızlarımızın başarısı devam ediyor. Haziran ayında yapılan sınav sonuçlarında önemli bir başarı söz konusu oldu. Mart ayından Haziran’a kadar da bu pandeminin etkisi görülmüş, kurslarımızda yüz yüze eğitim yapılamamış ve daha çok online eğitim yapılmıştır. Buna rağmen 500’e yakın öğrencimiz hafızlık tespit sınavına katıldı ve büyük bir çoğunluğu başarılı oldu. Yine sonuçları henüz açıklanmayan eylül ayı hafızlık tespit sınavına da 500’e yakın öğrencimiz katılım sağladı.” ifadelerini kullandı.

kuran-i-kerim-egitimi-3.jpg

‘GEÇEN YILA YAKIN ORANDA HAFIZ SAYIMIZ OLACAKTIR’

Koronavirüs sebebiyle belli şartlar dahilinde eğitim verilmesine rağmen yine yıl sonu istatistiklerinde geçen yıla yakın oranda hafız olmasını beklediklerini kaydeden Ahmet Poçanoğlu, “Ülkemizde 2020 yılı 3. dönem hafızlık tespit sınavına 4 bin 623 adayımız katılmış, 2 bin 734’ü başarılı olmuştur. Böylece 2020 yılında başarılı olup belge alan hafız sayımız 11 bin 864 olarak sonuçlanmıştır. Geçen yıla çok yakın bir oranda hafız sayısıyla yılsonunu kapatacağımızı ön görüyoruz. Bu da şunun göstergesidir, Kur’an eğitimi, hem Diyanet Televizyonu’nun vasıtasıyla, hem online eğitimle, hem maske mesafe hijyen kurallarına uyarak yüz yüze, hem de randevulu şekilde devam etti ve başarı sağlandı. 4-6 yaş Kur’an kurslarımız, ihtiyaca dayalı Kur’an kurslarımız, yatılı Kur’an kurslarımız ve camilerimizdeki kurslarımızda tedbirler alınarak eğitimimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

kuran-i-kerim-egitimi-4.jpg

‘KUR’AN EĞİTİMİMİZ DEVAM EDECEK’

Cinsiyet ve yaş ayırt etmeksizin Kur’an-ı Kerim eğitimine devam edeceklerini dile getiren Ahmet Poçanoğlu, “Allah’ın kelamı bir rahmet ve bir şifâ olarak indirilmiştir. Bizim var oluşumuzun temel kaynağı, bizi en doğru yola götüren, Allah’a kul kılan kitabımızı öğretme noktasında kadın, erkek, çocuk, genç ayırt etmeksizin eğitimlerimiz devam edecektir. Camilerimizde imamlarımız, ilçelerde müftülüklerimiz bizlerle temasa geçmek suretiyle her şartta Kur’an öğretimi konusuna hazır. Halkımıza Kur’an öğretme konusunda gayret ediyoruz. Bu konuda bütün kardeşlerimizi davet ediyoruz. Pandemi sürecinde Kur’an-ı Kerim okumayla ilgili, kıraatiyle, tilavetiyle, tecvidiyle ilgili eksikliklerini gidermek üzere hem Kur’an kurslarımıza hem de camilerimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ