Kurban için çok önemli! Konya esnafı zamları uygulamıyor

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte kurban ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar, bıçakçı dükkanlarında yoğunluk oluşturdu. Esnaflar, kurban için bıçak bileme işleminin önemli olduğunu ifade etti.
Kurban için çok önemli! Konya esnafı zamları uygulamıyor

Kurban için bıçak bileme işleminin çok önemli olduğunu ifade eden esnaf Hakan Güre, konu hakkında önemli bilgilere yer verdi. Yoğunluklarının başladığını söyleyen Güre, “İşlerimiz iyi bir şekilde devam ediyor. Müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

bicak-3.jpg

‘ZAMLARI UYGULAMIYORUZ

Maliyetlerine gelen zamları uygulamadıklarını ifade eden Güre, “Biz 4 kuşaktır bu işi yapıyoruz. Bıçağımızı bilemeden önce güzel bir şekilde çarklıyoruz. Kırasını döktürüyoruz. Üzerine diğer işlemleri de yaptıktan sonra sahibine teslim ediyoruz. Bıçak bileme fiyatımız şu anda 10 lira. Satır bilemesi ise 20 lira. Her ürüne geldiği gibi aslında bizim ürünlerimize de fazlasıyla zam geldi. Ama biz şu anda o zamları uygulamıyoruz. Herhangi bir zam uygulamadan hizmetimize devam ediyoruz. Elektrik ve personel gibi giderlerimiz oluyor ama vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

hakan-bicakci.jpg

‘KURBAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Kurban için bıçak keskinliğinin öneminden bahseden Güre, “Genelde evlerde masa üstü bileme aletleri oluyor. Onlarla evde bileme işlemlerini yapabilirler ama önce mutlaka bir bıçakçının bileyip, hazır hale getirmesi gerekiyor. Çünkü kurban için gerçekten bıçağın keskinliği çok önemli. Hayvana eziyet etmemek gerekiyor. Önemli olan bu. Kurban çok önemli bir ibadet ama hayvana eziyet etmeden kesmek daha önemli.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

bicak-2.jpg

 Muhabir
Etiketler :