Kurultay'da İnce taktik
İnce, adaylık için gerekli imzayı bulamazsa, Kılıçdaroğlu, taktik ve stratejik hamle gereği imzaları tamamlayacak. Kurultaydan ezici üstünlükle çıkarak liderliğini meşrulaştırmayı amaçlayacak
CHP'de 5-6 Eylül'de yapılacak kurultayda Muharrem İnce'nin aday olmak için gerekli imzayı bulup bulamayacağı merak edilirken, Kılıçdaroğlu'nun taktik ve stratejik hamle gereği İnce'nin adaylığı için gerekli imzaları toplanmasını sağlayıp ardından Kurultaydan ezici bir üstünlükle çıkmayı hedeflediği bildirdi. Kılıçdaroğlu'nun kendisine her fırsatta diktatör yakıştırması yapan İnce'nin adaylığını önemsediği ve kendi başkanlığını İnce'nin üzerinden meşrulaştıracak hamleler atacağı kaydediliyor. Tüzük gereği çarşaf liste ile PM'yi belirlenmesi beklenirken, Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarının kurultayda blok liste ile tüm muhalifleri uzaklaştıracağı kulislerde konuşuluyor.
MUHALİF CEHPE DARALIYOR
CHP'de muhalif cephe genişledi. Daha önce tarafsız kalacağını kurmaylarına ileten Deniz Baykal'ın son anda çark edip İnce'ye destek vereceğini kurmayları aracılığı ile teşkilatlara ilettiği öğrenildi. Kurultay öncesinde Kılıçdaroğlu'na karşı bayrak kaldıran Muharrem İnce ve Emine Ülker Tarhan'ın aracılar üzerinden başlattığı görüşme trafiği sonuçsuz kalmıştı. Parti içindeki Ulusalcıların bu durumda İnce'ye destek vermesi beklenirken, İnce'nin Kurultay'da hezimete uğrayacağını savunan Kılıçdaroğlu'nun kurmayları bu durumun Baykal'ın da partideki ağırlığını sıfırlayacağını düşündüklerini ifade ediyorlar.
İMZA OYUNUNA HAZIRLIK
İnce'nin genel başkan adaylığı için gerekli imzayı bulması beklenmiyor. Ancak, Kılıçdaroğlu'nun kendisini her fırsatta diktatör olarak tanımlayan İnce üzerinden ince hesaplar yaptığı ortaya çıkıyor. Zira 5-6 Eylül günü Divan huzurunda toplanacak olan imzalara Kılıçdaroğlu'na yakın bazı il teşkilatlarından da destek geleceği ve İnce'nin aday olması için Kılıçdaroğlu ve ekibibin olağan üstü çaba sarf edeceği belirtiliyor. CHP kulislerinde, Kılıçdaroğlu'nun kendisini diktatör olarak tanımlayan İnce üzerinden ezici bir çoğunlukla yeniden genel başkanlık koltuğuna oturmayı planladığı böylece partide kendisine eleştirilere net cevap vermeyi planladığı kaydedildi.
Çare Sarıgül
Baykal-Sav ekibinin İnce'ye açık desteğinin ardından Kılıçdaroğlu'nun 'Çare Sarıgül' stratejisini belirlediği ve CHP liderinin Sarıgül'e yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığını teklif ettiği öğrenildi. Sarıgül'ün 60 kişilik Parti Meclisi'nde 10 kişilik kontenjan sözü aldığı ve ekibin bundan hoşnut olmadığı iddia edildi. Kontenjan pazarlıklarının halen devam ettiği belirtilirken Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarının 'Sarıgül yarın sizi zora sokabilir' tepkisi verdiği öğrenildi.
Karşısına tek aday çıkacak
Gelinen aşamada kurultayda Kılıçdaroğlu'na karşı adaylığını açıklayan tek isim grup başkanvekilliğinden istifa eden Muharrem İnce olurken, adı kulislerde geçen Metin Feyzioğlu ve Emine Ülker Tarhan'ın da adaylık için artık bir umudunun kalmadığı belirtildi. Kılıçdaroğlu yönetiminde parti dışında kalan Önder Sav ve ekibinin Baykal'ı İnce'ye destek vermek için ikna ettikleri kaydedildi.
Parti ilkelerini önemsedi
Daha önce adayların Kılıçdaroğlu karşında yetersiz kaldığını ifade ederek tarafsız kalacağını söyleyen Baykal'ın İnce'yi destekleme kararının hemen ardından kurmaylarına, 'Bu kurultayda CHP'nin asıl kimliğine uygun, partinin ilkelerini ve değerlerini çiğneyenlerin cezalandırılacağı bir Parti Meclisi oluşmalı' mesajının teşkilatlara ulaştırılmasını istediği belirtildi.