Kuyumculardan o altın çeşidi için vatandaşlara uyarı

Altın yatırımcıları tarafından son günlerde fiyatı daha düşük olduğu için en çok tercih edilen kesme altın diğer bir adıyla 'çekili altın' ile ilgili kuyumculardan dikkat çeken bir açıklama geldi.
Kuyumculardan o altın çeşidi için vatandaşlara uyarı

Uzun, kısa ve orta vadede yatırım yapmak isteyen birçok vatandaş, parasını altına yatırmaya devam ediyor. Vatandaşlar bozdurulduğunda zararı neredeyse olmayan paket gram altını tercihe ediyor. Son günlerde ise paketli altının yerine kuyumcuların ‘çekili altın’ diye tabir ettiği yarı mamul ürünler, fiyatı paketli ürünlere göre ucuz olduğu için oldukça fazla satılamaya başlandı.

KUYUMCULARDAN KESME ALTIN UYARISI

Bu tür altınların üzerinde barkot ya da seri numarası olmadığı için dolandırıcılık olaylarının çok yaşandığının altını çizen kuyumcu İbrahim Rafet Sünetci, söz konusu kesilmiş altınların üzerinde bir barkot veya damga olmadığını hatırlatarak, bu altının ayarının da sadece profesyoneller tarafından ayırt edilebildiğine dikkat çekti. Sünetci, 'çekili altın' tanıdıkları bildikleri kuyumculardan alınması gerektiğini söyleyerek, sahtesine denk gelindiğinde paralarının kül olup gideceğini ifade etti.

Kaynak:HABER MERKEZİ