Kuzey Ege'de yasa dışı geçişlere havadan denetim

Türkiye'ye gelen düzensiz göçmenlerin Avrupa hayaliyle Midilli Adası'na yasa dışı geçişlerde en çok kullandığı Çanakkale'nin Ayvacık ve Ezine ilçesindeki 20 noktaya, havadan denetim yapıldı - İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Halit Şahin:- "Mi-17" tipi
Kuzey Ege'de yasa dışı geçişlere havadan denetim

ÇANAKKALE (AA) - SERGEN SEZGİN - Ülkelerindeki kötü yaşam koşulları ve iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen düzensiz göçmenlerin, Avrupa hayaliyle Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı geçişlerde en çok kullandıkları Ayvacık ve Ezine'deki 20 nokta havadan denetlendi.

Jandarma Genel Komutanlığınca tahsis edilen "Mi-17" tipi helikopter ile Ayvacık ile Midilli Adası arasında en kısa yol olarak bilinen ve düzensiz göçmenlerin geçiş güzergahı olarak kullandıkları 5,5 deniz mili mesafe havadan tarandı.

AA ekibi tarafından görüntülenen denetime Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Halit Şahin, İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) Müdürü Gökhan Fidan, Ezine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürkan Irak, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı Murat Oğur, Gülpınar Jandarma Karakol Komutanı Zeynel Ali Çelkin ve Çanakkale Trafik Şube Müdürü Yaşar Gürsoy da katıldı.

Bölgeyi havadan denetledikten sonra Vali Yardımcısı Batuk ve beraberindekiler, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Halit Şahin'den brifing aldı.

İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde, göçmen kaçakçılığını önlemek, suç örgütlerini ortaya çıkarmak ve yasal işlemleri gerçekleştirmek amacıyla kurulan "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü"ne ek olarak, KOM ile Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 2 bot da denetimlere iştirak etti.

- FETÖ mensuplarının yurt dışına çıkışına engel olmaya da çalışıyorlar

İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Albay Halit Şahin, jandarmanın havadan ve karadan yaptığı denetimlerinin sürdüğünü söyledi.

Bu denetimlerle düzensiz göç hareketlerini önlemeye çalıştıklarını belirten Şahin, "Mi-17" tipi helikopterle havadan düzensiz göçmen yoğunluğunun fazla olduğu Ayvacık ve Ezine'deki noktalarda keşif yaptık. Düzensiz göç denetimlerinin yanı sıra hain FETÖ mensuplarının yurt dışına çıkışına engel olmak ve Cumhurbaşkanlığının 100 günlük eylem planı kapsamında havadan trafik denetimlerini gerçekleştirdik." diye konuştu.

- Havadan trafik denetimi

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik ve Asayiş Şubesi ekipleri de birçok noktada trafik uygulaması gerçekleştirdi, kural ihlalleri nedeniyle meydana gelebilecek kazaların önüne geçebilmek için helikopterle havadan denetim yaptı.

Trafik yoğunluğunun yaşandığı Çanakkale-Çan, Ezine-Ayvacık karayolu ile Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu sahil yolunda kural ihlali yapan sürücüler, yer ekiplerine bildirildi.

Söz konusu bölgede 158 aracı durduran ekipler, 23 sürücüye ceza keserken, 10 araç da trafikten men edildi.

Kaynak: