Latif Selvi: Eğitimde Konya’ya 2 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Latif Selvi, Ilgın’da seçim çalışmaları kapmasında yaptığı açıklamada, “14 Mayıs itibari ile inşallah ülkemizde önümüzdeki 5 yılın seçimleri sonuçlanacak ve istikrar kazanacak. Her alanda ülkemize büyük katkı sağlayan AK Parti’miz, eğitim alanında ise Konya’mıza 2003-2022 yılları arasında 2 milyar liranın üzerinde yatırım yaptı” dedi.
Latif Selvi: Eğitimde Konya’ya 2 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık

28. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Adayı Latif Selvi, seçim çalışmaları kapsamında Ilgın ilçesinde saha çalışmaları gerçekleştirdi. Yaptıkları istişarelerde vatandaştaki kararlılığı gördüklerini ifade eden Latif Selvi, “14 Mayıs itibari ile inşallah ülkemizde önümüzdeki 5 yılın seçimleri sonuçlanacak ve istikrar kazanacak. Bunu halkımızla yaptığımız görüşmelerle vatandaşlarımızdaki kararlılıkta görüyoruz. Bugün Ilgındayız. Pazar yerimizi gezdik, esnafımızla ve vatandaşlarımızla görüştük. Bütün halkımız kararlı bir şekilde ülkemizin emin adımlarla istikrarlı bir şekilde devam etmesi için bizleri destekliyorlar. Halkımız İnşallah 14 Mayıs sonrasında ülkemizin geleceği için güzel sonuçların olmasını temenni ediyor. Bizlere olan bu bağlılıkları, bu duyarlılıkları neticesinde Cumhurbaşkanımız liderliğinde önümüzdeki dönemin ülkemizin Türkiye Yüzyılı’na güçlü bir şekilde devam etmesi sağlamış olacağız. İnşallah bizlerin de beklentisi; milletimizin kararlığı ve iradesinin seçim sonuçlarına yansıması ve bu çerçevede de ülkemiz bir kaos ortamına değil istikrarla başarılı bir yönetime tevdi edilmesidir” dedi.

latif-selvi-3.jpg

KONYA'YA EĞİTİMDE DEV YATIRIM

Milletvekili adaylığı öncesi Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili olarak görev yapan Latif Selvi, AK Parti'nin Konya'daki eğitim yatırımları hakkında da bilgi verdi. AK Parti'nin 20 yıllık süreçte Konya'ya eğitim alanında dev yatırımlar yaptığını dile getiren Latif Selvi, "Konya’mıza 2003-2022 yılları arasında toplam 2 milyar 97 milyon TL'lik eğitim yatırım yaptık. 2002'de bin 190 olan okul ve kurum sayısını 2022 itibariyle 2 bin 163'e çıkardık. Kalabalık derslik dönemini bitirdik. Konya'mızda 2002'de 10 bin 876 derslik varken, 20 yıllık süreçte bu sayıyı 24 bin 669'a yükselttik" ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN SAYISI 2 KATTAN FAZLA ARTTI

Konya'da istihdam edilen öğretmen sayısında önemli bir artış olduğunu vurgulayan Latif Selvi, "Şehrimizde 2002 yılında 16 bin 358 öğretmen görev yaparken, 20 yıllık sürede bu sayıyı 34 bin 349'a yükselttik. Atama bekleyen on binlerce öğretmenimizin mutluluğuna ortak olduk" dedi.

latif-selvi-2.jpg

OKULLARIN NİTELİĞİ YÜKSELDİ

Okullarda hem öğretmen ve öğrenci sayısında yaptıkları değişim hem de sosyal donatılarla niteliği yükselttiklerini kaydeden Latif Selvi, "Derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 22, ortaöğretim de ise 19 oldu. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ise ilköğretimde 17, ortaöğretimde 12 oldu. 101,8 milyon adet ders kitabını ücretsiz dağıttık. Okullarımıza 910 adet bilişim teknoloji sınıfı, 276 adet spor salonu, bin 644 adet kütüphane, bin 533 adet laboratuvar ve 16 bin 708 adet de etkileşimli tahta kazandırdık" şeklinde konuştu.

Etiketler :