• Haberler
  • Dünya
  • Lavrov, ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefon görüşmesi yaptı

Lavrov, ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefon görüşmesi yaptı

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Lavrov, Blinken ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'ya karşı 'Rus saldırganlığı' hakkında başlattığı kampanyanın kışkırtıcı hedefler izlediğini belirtti.

Lavrov, ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefon görüşmesi yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lavrov, bu kampanyanın Kiev’deki yetkilileri Minsk Anlaşmalarını sabote etmeye ve Donbas sorununu zorla çözmeye yönelik zararlı girişimlere teşvik ettiğini belirtti.

LRusya Dışişleri Bakanı, Washington ve Brüksel’in Rus-Amerikan anlaşması ve güvenlik garantilerine ilişkin NATO ile anlaşma taslaklarına tepkisinin başta ittifakın genişlememesi olmak üzere Rusya için kilit hükümleri yok saydığını belirtti.

Görüşmede, ABD ve NATO'dan alınan ve sunulacak belgeleri değerlendirmenin merkezinde bu konuların yer alacağı vurgulandı.

Lavrov, Avrupa-Atlantik bölgesinde güvenliğin bölünmezliği konusunda en üst düzeyde verilen taahhütleri ihlal eden eylemlerin kabul edilemez olduğunu hatırlattı.

Taraflar, görüşmede güncel ikili ilişkilere de değindi.

Bakmadan Geçme