Leke Tedavisi İçin Daha Fazla Beklemeyin

Leke Tedavisi İçin Daha Fazla Beklemeyin
Leke Tedavisi İçin Daha Fazla Beklemeyin

Kadın erkek fark etmeksizin herkes sağlıklı ve iyi görünen bir cilde sahip olmak ister. Ne yazık ki birçok farklı neden sonucunda pek çok kişi istediği kadar iyi görünmeyi başaramaz. Bu durum bazen mimik kırışıklıklarından bazen güneş lekelerinden bazen de farklı nedenlerden kaynaklanır. Uzm. Dr. Şafak Göktaş botox, leke tedavisi İstanbul ve diğer medikal estetik prosedürler konusundaki başarılı uygulamaları ile pek çok kişinin istediği görünüme kavuşmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Siz de cildinizin ihtiyaçlarına ve beklentilerinize en uygun medikal estetik prosedürler hakkında bilgi almak ve hayallerinizi süsleyen sağlıklı, genç ve canlı cilde kavuşmak için Uzm. Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Kişilerin gündelik yaşantılarını ve öz güvenlerini etkileyen en önemli faktörler cildin kalitesi ve görünümüdür. Ciltte oluşan lekeler kişinin sosyal yaşantısını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Ciltte normal cilt tonundan farklı olarak oluşan pigmentlere leke adı verilir. Lekeler birçok farklı nedenden dolayı oluşabildiği gibi; güneş lekeleri, doğumdan önce ya da sonra oluşan lekeler, yaş almaya bağlı olarak oluşan lekeler ve akne sonrası oluşan lekeler olarak sınıflandırılabilir.

Leke Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

 

Ciltte oluşan lekelerin ne zamandır bulunduğu, neden oluştuğu, daha önce bu konuda bir tedavi uygulanıp uygulanmadığı gibi birçok farklı etken değerlendirildikten sonra belirlenen leke tedavisine başlanabilir. Leke tedavisi amacıyla uygulanan birçok farklı yöntem bulunmaktadır.

 

PRP (Platelet Rich Plasma)

 

PRP yönteminde hastanın kendisinden alınan kan santifrüj olarak adlandırılan cihaz kullanılarak ayrıştırılır. Bu işlemden sonra üstte kalan sarı kısım yani trombositten zengin plazma kısmı tedavi edilmek istenilen bölgeye mikroenjeksiyon yöntemiyle enjekte edilir. Trombositler büyüme faktörlerini içeren kan elemanları olduğundan cildin yenilenmesini, aydınlanıp canlanmasını sağlar.

 

Mezoterapi

 

Mezoterapi leke açıcı ve antioksidan etkili maddelerin ince uçlu iğnelerde deri altına enjekte edilmesiyle uygulanan bir medikal estetik prosedürüdür. Cilt lekelerinde tedavi kadar önemli olan bir diğer nokta lekelerin tekrarlanmasının önlenmesi için cilt dokusunun sağlamlaştırılması ve iyileştirilmesidir. Bunun için uygulanan mezoterapi prosedürüyle vitaminlerde, aminoasitlerden, hyaluronik asitten ve farklı maddelerden oluşan kokteyller kullanılır.

 

Kimyasal Peeling

 

Cildin üst katmanının hafifçe soyulduğu kimyasal peeling yöntemi pigment üreten hücrelerin pigment sentezini baskılamasının yanı sıra kolajen sentezinin de artırılmasını sağlar. Böylece hücre yenilenmesini tetikleyen bu yöntem yüzeysel lekelerde daha etkili sonuçlar vermektedir.

 

Altın İğne

 

Altın iğne uçlu bir cihaz yardımıyla cildin iyileşmesi ve lekelerden arındırılıp yenilenmiş bir cilde kavuşulması için uygulanan altın iğne yöntemi yenilikçi tedavilerden biridir. Bu yöntemin etkinliğinin artırılması için bazı durumlarda PRP ve mezoterapi tedavileri ile kombine edilmesi söz konusu olabilir.

 

Leke Açıcı Kremler

 

Leke açıcı kremler hücrelerde melanin yapımını engelleme özelliğine sahiptir. Ancak güneş lekelerinin ya da diğer lekelerin tedavisi amacıyla leke açısı krem kullanmak isteyenler ilk olarak doktor muayenesinden geçmeli ve doktorun onayı olmadan ciltlerine herhangi bir işlem uygulamamalıdırlar. Cilde uygun olmayan ürünlerin kullanılması ya da uzman olmayan doktorlar tarafından lazer ya da kimyasal soyma tedavilerinin yapılması ciltte daha çok leke oluşmasına neden olabilmektedir.

Botox Neden Güzellik Rutininizin Bir Parçası Olmalı?

 

Sağlıklı görünen bir cildin korunması için günlük temizlik ve düzenli nemlendirme işlemlerinden çok daha fazlasına ihtiyaç vardır. Cilt yaş almaya bağlı olarak elastikiyetini kaybetmeye başlar, ince çizgiler ve kırışıklıklar meydana gelir. Doğru bir güzellik rutini uygulansa dahi zamanla yüzdeki hacim azalır ve olduğundan yaşlı görünmeye neden olabilecek kırışıklıklar belirginleşir. Oysaki özel bir tedavi planı belirlenerek erken yaşlanma belirtilerinin önlenmesi, dolgun, pürüzsüz ve kırışıksız bir cilde sahip olunması için botox enjeksiyonlarından yararlanmak etkili bir yöntemdir.

 

Yaş almaya bağlı olarak ilk belirtiler genelde gözlerin çevresinde ortaya çıkar. Kazayağı denilen bu çizgiler yorgun ve yaşlı bir görünüme neden olabilir. Kaş bölgesinde mimik kullanımına ve yaş almaya bağlı olarak oluşan kırışıklıklar estetik kaygıya neden olabilir.

 

Pek çok kişi cilt sağlığı konusunda proaktif bir yaklaşım sergilemek için kolajen üretiminin yavaşlamaya ve cildin gençlik ışıltısını kaybetmeye başladığı 30’lu yaşların başında botox tedavisine başlamayı düşünürler.

 

Botox mimik kaslarını geçici olarak felç eden ve saflaştırılmış bir bakteri olan botulinum toksininden elde edilen yenilikçi bir enjeksiyon tedavisidir. Kasların kasılmasına neden olan sinir sinyallerine müdahale ederek çalışan botox enjeksiyonunu takiben bu kaslar gevşeyip düzleşir ve uygulama bölgesindeki çizgilerin görünümü azalır.

 

Botox tedavisinden sonra cilt daha genç ve sağlıklı bir görünüm alır. Ciltte erken yaşlanma belirtilerinin önlenmesi için yapılabilecek en önemli şeylerden biri cildin güneşin zararlı ışınlarından korunmasıdır. Bunun için kış aylarında dahi yüksek koruma faktörlü güneşten koruyucu kremler kullanılmalıdır. Günlük cilt bakımını doğru ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmenin yanı sıra botox enjeksiyonunu güzellik rutinine dahil etmek sayesinde cilt sağlığı  ve genç görünüm bir ömür boyunca korunabilmektedir.