Leman Dergisi'nden bir skandal daha: Rezil karikatür!

Konya’da 7 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından aile üyelerinin açıklamaları ve ortaya çıkan olayın görüntülerine rağmen hala buradan bir bölücülük ve iç savaş çıkarma uğraşında olanlar algı operasyonuna devam ediyor.
Leman Dergisi'nden bir skandal daha: Rezil karikatür!

Türkiye orman yangınlarıyla mücadelesini sürdürürken bir yandan da karanlık yapılaşmaların algı operasyonlarıyla mücadele ediyor. Konya'da gerçekleşen ve aynı aileden 7 kişinin ölmesiyle sonuçlanan katliamın arkasında 'ırkçı saldırı' varmış gibi kara propagandayı sürdürenler; aile üyelerinin tüm açıklamalarına rağmen yaptıkları yayınlarla Türkiye'yi karıştırmaya çalışıyor.jokrg-1628103504-8317.jpg

LEMAN DERGİSİ'NDEN SKANDAL KAPAK!

Türkiye'de gerçekleşen birçok olayda içeride karışıklık çıkarmak için kollarını sıvayan Leman Dergisi, Konya'daki olayda da Türkiye'nin karşısında rol almaktan geri durmadı.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALTAY'DAN SERT TEPKİ!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla derginin kapağına sert tepki gösterdi.

Başkan Altay yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi:

“Bir dergi kapağı gördüm. Hazreti Mevlana ve yanında kin kusan birinin karikatür çizimi. Mesele Konya olunca edepsizlik, ahlaksızlık ve karaktersizlikte sınır tanımıyor utanmazlar. Ne desek az kalıyor” ifadelerine yer verdi.


Başkan Uğur İbrahim Altay Konya ve değerlerinin hakkını hukuki yollardan sonuna kadar savunacaklarının da altını çizdi. 

AYD'DEN LEMAN DERGİSİ'NE SERT TEPKİ!

Anadolu Yayıncılar Derneği Leman Dergisi karikatürüne yaptığı açıklama ile sert tepki gösterdi.

Konya’da aileler arasında yaşanan husumeti ırkçı saldırı gibi gösterme çabaları sürüyor. Leman adlı mizah dergisi onca açıklamaya, ortaya çıkan olay görüntülerine rağmen Konya ilimizdeki münferit bir olayı bir merkezden çıkmışçasına ırkçı saldırı gibi gösterme çabasına girmiştir. Bu yayın en açık ifadesi ile çarpıtmadır, toplumu ayrıştırma girişimidir. Konya gibi huzur ve güven duyulan şehrimizi siyasi ya da kirli emellerine alet edenleri asla affetmiyoruz. 

Tüm Türkiye bir olmuş ve kenetlenmişken yaşanan onca gelişmeye rağmen  sürece adeta benzin dökmek isteyenlerin amacı ayan beyan ortadadır.  Leman adlı bu derginin yapmış olduğu ne mizaha, nede kara mizaha sığacak türden bir yayın değildir. Düpedüz milletimize yönelik kin ve nefret suçu içermektedir. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak, Bu tür yayınları asla tasvip etmiyor, kınıyoruz. 

Sözde karikatür dergisi Leman da Konya’da yaşananları ırkçı saldırı gibi göstermek amaçlı Mevlana’yı kullandı. Derginin kapağında eli silahlı görselle Konya’yı tasvir etmeye çalışıldığı ve bu kişinin Mevlana’ya silah çektiği görülüyor.

KAYNAK: HABER7