Leyla Şahin Usta, Konyalılara seslendi: Aile içi ziyaretleri bitirin!

Konya’da Koronavirüs vaka artışıyla alakalı son durumu gazetemize değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısını Leyla Şahin Usta, pozitif çıkan hastaların evde tedavi görebildiklerinden dolayı hastanelerdeki yoğunluğun eskisi gibi olmadığını kaydetti.
Leyla Şahin Usta, Konyalılara seslendi: Aile içi ziyaretleri bitirin!

Konya’da Koronavirüs vaka artışıyla alakalı son durumu gazetemize değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısını Leyla Şahin Usta, pozitif çıkan hastaların evde tedavi görebildiklerinden dolayı hastanelerdeki yoğunluğun eskisi gibi olmadığını kaydetti. Konyalıları tedbirli olmaya davet eden Usta, “Kendimizi korumamız gereken çok önemli bir süreçteyiz. Eğer biz bu aile içi teması, ziyaretleri bitirmezsek ağır hasta sayımız daha da artacaktır. Şu anda sağlık çalışanlarımızın da enfekte olma sayıları çoğalmış durumdadır” dedi.

 

Tüm Türkiye’de vaka artışlarının yaşanması yeni tedbirleri de beraberinde getirirken, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya’da vaka artışıyla alakalı son durumu anlattı.  Vatandaşlara uyarıda bulunan Usta, “Kendimizi korumamız gereken çok önemli bir süreçteyiz. Eğer biz bu aile içi teması, ziyaretleri bitirmezsek ağır hasta sayımız daha da artacaktır. Şu anda sağlık çalışanlarımızın da enfekte olma sayıları çoğalmış durumdadır” dedi. Pozitif çıkan hastaların evde tedavi görebildiklerinden dolayı hastanelerdeki yoğunluğun eskisi gibi olmadığını kaydeden Usta, “Ev ziyaretlerimizi, büyüklerimizin ziyaretlerini biraz bu dönem yine askıya almalıyız. Telefonla görüşmeliyiz. Çünkü ev ortamı kapalı, herkes maskelerini çıkarıyor, hava soğuk, ev içerisinde buluşuyoruz. O yüzden yayılma riski çok daha yüksek ve hızlı gidiyor. En önemli ricam bu ev ve aile ziyaretlerimizi sıfıra düşürmeliyiz. Önümüzdeki iki hafta herkesin buna çok dikkat etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

en-cok-temas-aile-icinden-1.jpg

“YOĞUNLUK ARTIŞIMIZ PİK YAPTIĞIMIZ DÖNEMDEKİ GİBİ DEĞİL”

Vakalardaki yoğunluk artışının pik yapıldığı dönemdeki gibi olmadığını ifade eden Usta, “Bütün dünyada, Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da vaka sayılarında artış var ama ilaç tedavisiyle, evde hızlı tedavilerin başlamasıyla hastanelerdeki yoğunluk artışımız pik yaptığımız dönemdeki gibi değil. Tedaviye cevaplar iyi durumda ama tabi yoğunlaşan ve ağırlaşan hastaların tedavisinde hastane ihtiyaçlarına şu anda kapasitemiz yeterlidir. Bu durum bizi rehavete sürüklememelidir. Dikkat etmemiz gerekiyor çünkü yine salgının çok arttığı bir dönemdeyiz. Hem sınırlandırmalara uymamız çok önemli hem de maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymamız çok önemli. En çok temas aile içinden yaşanıyor. Özellikle de buna çok dikkat etmemiz gerekmektedir. Önceden bahçelerde, açık havada buluşurken şimdi hep ev içerisindeyiz. O yüzden yayılma riski çok daha yüksek ve hızlı gidiyor. En önemli ricam bu ev ve aile ziyaretlerimizi sıfıra düşürmeliyiz. Önümüzdeki iki hafta herkesin buna çok dikkat etmesi gerekir” diye aktardı.

leyla-sahin-usta-018.jpg

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ ÇOK YORULDU, ONLARI KORUYALIM”

Sağlık çalışanlarının son durumuyla alakalı bilgi veren Usta, şunları söyledi: “Bir önemli hususta sağlık çalışanlarımız gerçekten çok yoruldular. Hiç dinlenme fırsatları olmadı. Yani bu salgın ara vermeden devam etmektedir. Eğer biz bu aile içi teması, ziyaretleri bitirmezsek ağır hasta sayımız daha da artacaktır. Şu anda sağlık çalışanlarımızın da enfekte olma sayıları çoğalmış durumdadır. Sağlık çalışanları içerisinde de pozitif olanlar oldukça fazla. O yüzden hepimize düşen görev, hem kendimizi korumak hem yakınımızdaki sevdiklerimizi korumak hem de şu anda cephede en önde savaşan sağlık çalışanlarımızın hepsini; doktoru, hemşiresi, güvenliği, temizlik personeli, laboratuvarda çalışanı hiçbirini ayırt etmeksizin hepsini korumak bizlerin görevidir.”

en-cok-temas-aile-icinden-2.jpg

“KONGRELERE ARA VERDİK”

Koronavirüs aşısıyla ilgili son durumdan bahseden Usta, “Dünyanın pek çok ülkesinde 20-25’e yakın aşı çalışması var. Hepsiyle ilgili de iyi haberler alıyoruz. Şuanda yüzde 95 oranında başarılı sonuç veren aşıyı icat eden bilim adamları, iki Türk bilim insanı. Bu vesileyle onları tebrike diyoruz, bizi gururlandırdılar. Aşı ile ilgili Sayın Bakanımız Fahrettin Koca zaten an be an bilgileri veriyor. Ama aşının daha kullanımı girmesi, toplumda yaygınlaşması için zaman lazım. Bu vesileyle hepimizin kendimizi korumamız gerekiyor. Aşı olmak için en önemli şartlardan birisi de vakayı geçirmemiş olmak, pozitif olmamaktır. Eğer kişi pozitif bir hastaysa aşı yapılamayacak durumdadır. O yüzden kendimizi iyi korumamız gereken çok önemli bir süreçteyiz” ifadelerini kullandı. Usta son olarak, Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla kongrelere ara verdiklerine, Konya kongresinin tarihinin henüz belli olmadığına değindi.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ

en-cok-temas-aile-icinden-4.jpg

en-cok-temas-aile-icinden-5.jpg