LGS tercihleri için Konya’da istihdam garantili lise!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava sayılı günler kala, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, sınava girecek öğrencilere başarılar dileyerek meslek liselerini tercih etmeleri çağrısında bulundu.
LGS tercihleri için Konya’da istihdam garantili lise!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava sayılı günler kaldı. 2 Haziran’da uygulanacak sınava katılacak olan milyonlarca öğrenci, geleceklerini şekillendirecek ilk kararı alacak. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı yaklaşırken öğrencilere çağrıda bulunarak, "Sektörlerde ara eleman ihtiyacı çok fazla. Meslek liselerini tercih eden öğrencilerimiz erkenden iş hayatına atılma avantajını yaşayacaklar" dedi.

lgs-tercihleri-icin-konyada-istihdam-garantili-lise-001.jpg

“GENÇLERİN EN KRİTİK VİRAJLARINDAN BİRİ”

LGS’nin, gençlerin, eğitim-öğretim hayatlarının en kritik virajlarından biri olduğunu ifade eden Kağnıcı, “Sınav sürecini geçiren öğrenciler, artık hayatlarının en önemli kararlarından birini verme aşamasındalar. Bu noktada doğru lise tercihi, öğrencilerin kendilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlamalarının yanı sıra iş hayatına da bir adım önde başlamalarında kritik rol oynayacaktır” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SIKINTISI ARA ELEMAN”

Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin ara eleman yetersizliği olduğunu belirten Kağnıcı, "Üretimin her alanında ülke olarak bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Neredeyse tüm sektörlerde büyük bir ara eleman sıkıntısı var. Üretimin sağlıklı şekilde yapılabilmesi, kalkınmanın devamı, çarkların dönmesi için ara elemanlar büyük önem taşıyor. Ara elemanlar üretimin ana omurgasını oluşturuyor. Başta sanayilerimiz olmak üzere ekonomik hayatın her alanında ara elemanlarımızın en büyük kaynağını da meslek liselerimiz oluşturuyor. Şu anda birçok sektörde ara elemanlar beyaz yakalılardan fazla gelir elde edebilecek pozisyonda. Meslek liseleri aslında ekonominin temelini oluşturan kurumlardır" dedi.

lgs-tercihleri-icin-konyada-istihdam-garantili-lise.jpg

“ÖĞRENCİLERİMİZİ KILIÇARSLAN BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE BEKLİYORUZ”

Meslekli ve donanımlı bir eleman olmanın yolunun meslek liselerinden geçtiğini söyleyen Kağnıcı, “Mesleki eğitim alan gençlerimiz, ticaret ve sanayinin sigortasını, ekonomik kalkınma ve başarının temelini oluşturmaktadır. Gençlerimiz aynı zamanda, hayata erken atılmış olmanın avantajını yaşayacak, ülkemizin ekonomisi ve geleceğinde de söz sahibi olacaktır. Biz de bu nedenle MÜSİAD Konya Şubesi olarak meslek liselerimizin daha etkin eğitim – öğretim verebilmesi için bir çalışma başlattık. Bu vesile ile ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetişmesi ve öğrencileri iş dünyasına kazandırmak için 2020 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile ‘Okul- Sanayi İş Birliği’ protokolü imzalamıştık. Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile hamilik anlayışı çerçevesinde üç yıldır iş birliği çalışmalarını sürdürmekteyiz. Öğrenciler haftanın belirlenen günlerinde MÜSİAD Konya Şube üyelerinin işletme ve fabrikalarında uygulamalı eğitim görmekte. Sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, öğrencilere sanayi işletmelerinde işbaşı eğitim verilmesi ile ahilik kültürünün kazandırılması ve mezun öğrencilerin istihdamının sağlanması hedeflenmekte. Mezun olan öğrencilerden çalışma talebi olanları, üyelerimizin işletmelerinde istihdama dahil edilmekteler. Tercih yapacak öğrencilerimizi MÜSİAD Konya şubemizin proje okulu olan Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :