Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı'na silahlı saldırı

Başkan Suveyhli, suikast girişiminden yara almadan kurtuldu - Saldırıda 2 polis yaralandı, 4'ü ise silahlı grup tarafından kaçırıldı
Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı'na silahlı saldırı

TRABLUS (AA) - Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Abdurrahman Suveyhli'nin kendisini hedef alan silahlı saldırıdan kurtulduğu bildirildi.

Devlet Yüksek Konseyi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Suveyhli'nin ülkenin batısındaki Gıryan ve Yifrin kentlerini ziyareti sırasında suikast girişimine maruz kaldığı belirtildi.

Açıklamada, Suveyhli ve beraberindeki heyete "Zahir el-Cebel" bölgesinde silahlı pusu kurulduğu, Başkan'ın saldırıdan kurtulduğu, olayda 2 polisin yaralandığı, 4'ünün ise kaçırıldığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, silahlı grubun Onur Operasyonları üyesi ve Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından desteklenen darbeci General Halife Hafter'e bağlı olduğu iddia edildi.

Suikast girişiminin ardından Suveyhli'nin ziyaretini yarıda kesmediği ve temaslarını sürdürdüğü vurgulandı.

Suveyhli, başkent Trablus'ta 20 Şubat 2017'de de bir başka suikast girişiminden yara almadan kurtulmuştu.

Kritik bir süreçten geçen Ortadoğu'da, bir gün önce de Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın Gazze'de suikast girişimine maruz kalması, bugünkü olayla birlikte bölgede yeni suikastlar dönemine girildiği endişesini uyandırdı.

Kaynak: