Libya'dan flaş açıklama: Savaş ilanı olarak görüyoruz
Libya hükümeti, darbeci Sisi'nin Libya'ya askeri müdahale tehdidini savaş ilanı olarak gördüğünü açıkladı.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında, "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" mesajını vermişti.
"Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir. Libya'yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız." ifadelerini kullanan Sisi, askerlere, "Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun." demişti.
Trablus'taki Libya Parlamentosu, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin Libya'ya askeri müdahale yönündeki açıklamalarını kınamıştı.
Libya hükümeti, daha önce defalarca ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e askeri destek verdiklerini belirttiği Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Rusya'yı kınamıştı.