Life Hobi’de hayaller sanata dönüşüyor

Evinde kokulu taşlar yaparak girişimcilik serüvenine başlayan Hülya Tekin, ürünlerinin üretim ve ticaretini yapmak için açtığı atölyesinde lazer kesim hizmeti de vermeye başladı.
Life Hobi’de hayaller sanata dönüşüyor

Evinde kokulu taşlar yaparak girişimcilik serüvenine başlayan Hülya Tekin, ürünlerinin üretim ve ticaretini yapmak için açtığı atölyesinde lazer kesim hizmeti de vermeye başladı. Kısa zamanda ürün skalasını genişleten ve ahşap, pleksi gibi maddelerden dekoratif ürünler gerçekleştiren Hülya Tekin, başarı hikâyesini Yeni Haber okurlarıyla paylaştı.

 

Sizi tanıyabilir miyiz?

Uzun zaman farklı şirketlerde satın alma müdürü, insan kaynakları müdürü olarak görevler yaptım. Bir süre aktif çalışmadım ama iş hayatıma evde devam ediyordum. O dönemde kokulu taşlar yaparak ticarete devam ettim. Küçük bir atölye açma kararı aldım. Ardından ürünlerimi satabilmek için KOMEK kurslarıyla görüştüm ve oralara ürün verdim. O zamanlar kalıplarımız şehir dışından geliyordu ve çok maliyetliydi. Bu durumu minimuma indirmek adına kalıpları kendimiz yapmaya başladık. KOMEK kurslarında da kalıp sorunu yaşanıyordu. Temin etmemizi istediler ve biz de çoklu şekilde kalıp ve malzeme satmaya başladık. Atölyemizde hem üretim hem de satış yapıyorduk.

hulya-tekin-life-hobi-haber-3.png

İşlerinizin geliştiği dönemde ne tür yenilikler yaptınız?

Yeni bir şube açma kararı aldık. Çok fazla talep görmeye başladı. İsteklere farklı cevaplar verebilmek adına kalıpların lazer kesim olabileceği fikrini edindik. Lazer makinası aldık. Bebek şekeri, dekoratif ürünler, avizeler ve duvar dekorasyonları gibi ürünler üreterek skalamızı geliştirdik. Toptancılarla görüşmeler yaptık ve yüklü malzeme satışı yaptık. Aynı zamanda çalışmayan ev hanımlarına ürünlerimizi verip onların satış yapmasını sağladık. Çevremizi genişlettik ve kadınlara iş kapısı açmış olduk. Güzel bir dayanışma oldu. Atölyeyi biraz daha büyütme kararı aldık ve tekrardan taşındık. Artık çok fazla talep geliyordu, yetişememeye başladık. Kadınlar boyama alanında eğitim vermemi isteyince ben de bu alanda kendimi geliştirdim. Atölyede deneme yanılmayla öğrendiklerimi ilerlettim. Hazır hissettiğim an da bir kurs yeri açtık. Haftanın belli günlerinde özel olarak eğitimler verdim. Ardından akrilik boya bayiliği aldım. Ham ahşap ve boyaların satışı yapmaya da başladım.  Kurs merkezlerinin yakın olduğu bir alana üçüncü bir şube açtık ve orada kurs eğitimlerine devam ettim. Bu süreçte hem üretim, hem kurs, hem de hizmet alanı olarak üç yerimiz vardı. Şu an da imalat ve satış atölyemiz matbaacılar sitesinde bulunmaktadır.

life-hobi-11.png

Şu anda hizmetleriniz nedir?

Lazer kesimde bebek şekeri, nikâh şekeri, dekor çalışmaları yapıyoruz. Müşterimiz bir simgenin ahşap halini çıkarmamızı istediğinde bunu yapabiliyoruz. Eşim de grafik alanında iyidir. Hem çizimlerini yapıp hem de birebir istedikleri gibi ahşap ürünler çıkarıyoruz. Hayallerindeki görseli oluşturuyoruz diyebilirim. Toptan olarak da üretim yapmak için de makinelerimiz mevcuttur.

hulya-tekin-life-hobi-4.png

Yaptığınız işlerde kendinizi nasıl geliştirdiniz?

Şu anda halihazırda yaptığımız işlerle ilgili herhangi bir eğitim almadım. Kitaplarla ve videolarla kendimi bu alanda geliştirdim. Hiçbir kursa da gitmedim. Tüm yabancı ve yerli sitelerden yaptığım araştırmalar, bu alanda kendimi geliştirmemi sağladı.

hulya-tekin-life-hobi-2.png

Hangi maddelerden ürünler yapmaktasınız?

Ürünlerimizi ahşap, kumaş, pileksi gibi maddelerden üretmekteyiz. Her ürünün tasarımı ve görselliğinin uygun olduğu şekilde üretim yapıyoruz. Kumaşı runner örtüler için kullanıyoruz. Magnet ve dekorlarını yaptığımız kişiler davetiye konusunda da yardım istiyorlar. Onlar için de özel tasarım davetiye ve kartvizit tasarımları yapıyoruz. 

life-hobi-14.png

Müşteriler size nasıl ulaşım sağlıyor?

Intagram ve Facebook’ta bulunan Life Hobi sayfalarımızdan müşterilerimiz bizlere ulaşım sağlıyor. Ben tasarım alanı ile ilgilenirken eşim de atölye ve sahada daha aktif yer alıyor.

life-hobi-10.png

Life Hobi ismi nereden geliyor?

Firmamızın ismi farklı olsun ve insanlar kolay alışsın istedik. Kulağa hoş gelecek bir isim araştırmasına girdik. Yaşam ve hayattan yola çıktık ve hayat anlamına gelen ‘Life’ kelimesiyle hobiyi birleştirdik. Bu doğrultuda da Life Hobi ismini firmamıza verdik.

life-hobi-1.png

Gelecek hedefleriniz nedir?

İleride büyük bir görsel sanatlar atölyesi kurmak istiyorum. Kadınların gelip ürünlerini yapabilecekleri ve sergileyeceği, tamamen görselliğe dayalı bir merkez açmak en büyük hedefim diyebilirim.

life-hobi-13.png

Girişimde bulunmak isteyen kadınlara neler tavsiye edersiniz?

Stresli dönemlerimde kendime bir uğraş bulmak adına bu tür işlere başladım. Bir işe kendinizi adamak sizi diğer düşüncelerden alıkoyuyor. Kadınlara tavsiyem, kendilerini stres ve depresyona kaptırmasınlar. Bu çözmek için bir uğraş bulsunlar. Sabırla yapsınlar ve denesinler. İstedikleri hemen olmayabiliyor. Fakat güzel işler çıkıyor ve daha sonra mükemmel geri dönüşler olabiliyor. İmkânların fazla olduğu, sosyal mecraların bu denli aktif ve etkili olduğu bir zamanda yapamayacakları hiçbir iş yok diye düşünüyorum.

RÖPORTAJ: HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU

life-hobi-12.png

hulya-tekin-life-hobi-haber1.png

life-hobi-4-001.png

life-hobi-5.png

life-hobi-6.png

life-hobi-7.png