Lig formatında arayış, Konyaspor nasıl etkilenecek?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) internet sitesi üzerinden liglere dair bir anket yayımladı. Ankette yeni bir lig formatının dizaynı için görüşler alındı. Futbol yorumcuları Serdar Ali Çelikler ve Ali Ece yeni format arayışı ile ilgili dijital platformda düşüncelerini paylaştı.
Lig formatında arayış, Konyaspor nasıl etkilenecek?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) internet sitesi üzerinden liglere dair bir anket yayımladı. Belçika merkezli birçok önemli organizasyonda görev Hypercube firmasının yaptığı çalışmada futbolseverlere "ligde kaç takım olmalı", "ligin başlangıç ve bitiş tarihleri ne zaman olmalı" gibi sorular sorarak genel düşünce öğrenmek isteniyor. Hem İngilizce hem de Türkçe ankette ikinci günün içerisine girildi.

derbi.jpg

"DERBİ SAYISI ARTTIRILMAK İSTENİYOR"
Konuyla ilgili futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler yapılan anketi değerlendirdi, "Haberi ilk okuduğumda derbi sayılarını arttırmak için format değişikliğine gidilmek istendiği gibi yorumladım. Takım sayısını 16'ya indirip 44 maç mı yapılsa düşüncesi var. İskoçya'daki gibi 4 tane Celtic-Rangers maçı olsun istenebilir. Tamamen tahminim derbi hariç az izlenen maçları azaltma düşünülüyor" dedi.

derbi-001.jpg

"HEYECAN VEREN MARATONDUR"
Çelikler şöyle devam etti, Play off sistemi düşünülüyor olabilir. Belçika ve Hollanda'da bu sistem var. Hem şampiyonluk hem de kümede kalma maçlarını canlı tutmak hedeflenebilir. Ama ben Play Off bence olmaz. Ligi altıncı bitiren takım dönemsel olarak iyi geçirse şampiyon olabilir ben bunu istemem. Heyecan veren maratondur. İlla format düşünülüyorsa 10'ar takımdan iki grup yapın" diye konuştu.

derbi-002.jpg

"AÇIK OLARAK KONUŞUN"
Ali Ece ise reyting eleştirisi yaptı ve, "TFF çıkıp bizim ligimiz reyting almıyor demesi lazım. Bunu açık açık söylemeliler. Konuyla ilgili paylaşım yapıyorsunuz ve altını yoruma kapalı tutuyorsunuz. O zaman niye insanların fikirlerini soruyorsunuz. İyi niyetli olun. 50 bin kişi neden maç izletemiyoruz diye düşünün. Semt takımları var, neden tutsunlar. Organik bir yapı yok. Zorlama yapıyorsunuz." dedi.

 Muhabir
Etiketler :