Ligden çekilen takımlar için resmi açıklama, Konyaspor

Beşiktaş'ın gündeme getirdiği ligden çekilen takımların maçları geçersiz kabul edilsin konusuyla ilgili TFF'den açıklama geldi, karar aynen devam edilecek. Konyaspor iki hafta sonra Gaziantep FK maçı bay geçilecek.
Ligden çekilen takımlar için resmi açıklama, Konyaspor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş tarafından yeniden gündeme gelen ligden çekilen takımların 2022-2023 sezonu maçları geçersiz sayılsın konusu ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Büyükekşi kararın değişmeyeceğini belirterek, " Oynanmış maçlar tescil edilmiştir. Oynanmamış olanlar hükmen sonuçlanmıştır. Aldığımız karar acele değildi. Geçmiş örneklere bakarak aldık.Ligden çekilen takımlarla ilgili uygulama aynı, bundan sonra da böyle olacak" diye konuştu.

site-001.png

"TOPLAM 9 TAKIM ÇEKİLDİ"
Başkan Büyükekşi tescilin olduğunu dile getirerek, Yönetim kurulumuz depremden hemen sonra 10 Şubat'ta bir karar aldı. Depremden etkilenen ve olağanüstü hal ilan edilen illerde ligden çekilmek isteyen kulüplerin taleplerini kabul ettik. Oynadıkları maçları tescil ettik. Ligden çekildikleri için bundan sonraki maçlarda 3-0 hükmen mağlup ilan edilmeleri kararını aldık. O tarihten itibaren lig devam ediyor. Bu kulüpler 2022/23 sezonunda yapacakları maçlarda 3-0 hükmen mağlup ilan edildiler. Toplam 9 takım ligden çekildi. Hepsinin kalan alacaklarının çekilmemiş gibi ödenmesine karar verdik" dedi.

Etiketler :