Ligin en genç takımı Trabzonspor

Trabzonspor, süre alan oyuncular bazında 25.5 yaş ortalamalı kadrosuyla ligin en genç takımı olmayı başardı.
Ligin en genç takımı Trabzonspor

Son olarak Konyaspor'u 3-1 mağlup ederek moral tazeleyen Trabzonspor, yaş ortalaması en düşük takım olarak dikkat çekiyor.

Sahada 28 farklı futbolcu kullanan bordo-mavili ekip, 25.5 yaş ortalaması yakaladı. Trabzonspor, bu alanda 25.7 yaş ortalamalı Ankaragücü, 26.5 yaş ortalamalı Kasımpaşa ve 26.6 yaş ortalamalı Beşiktaş'ın önünde ilk sırada yer aldı.

Altyapıdan 6 oyuncu süre aldı

Karadeniz ekibi, bu sezon lig maçlarında 6 altyapı futbolcusuna forma şansı tanıdı. Artık kadronun değişilmezleri haline gelen Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır, Abdülkadir Parmak ve Hüseyin Türkmen'in yanına genç sağ beki Serkan Asan'ı da ekleyen bordo-mavililer, Safa Kınalı'yı da 6 maçta sahaya sürdü.

A takım kadrosunda toplam 13 altyapı oyuncusunu bulunduran Trabzonspor, bu alanda 17 futbolcuyla ilk sırada bulunan Gençlerbirliği'nin hemen arkasında yer alıyor.

En genç ilk 11'ler Trabzonspor'da

Süper Lig'de bu sezon sahaya sürülen en genç üç ilk 11, Trabzonspor takımından çıktı.

Bordo-mavili ekibin Yeni Malatyaspor'u 3-1 yendiği karşılaşmada sahaya çıkan kadro, 25 yaş ortalamasıyla bu sezon Süper Lig'de sahne almış en genç maç kadrosu olarak kayıtlara geçti. Karadeniz temsilcisinin, Yukatel Denizlispor deplasmanından 0-0 beraberlikle döndüğü karşılaşmanın maç kadrosu, 25.3 yaş ile ikinci sırada yer aldı. Her iki karşılaşmada da takımın teknik direktörü Eddie Newton'dı.

Abdullah Avcı yönetiminde, evinde Demir Grup Sivasspor'la 1-1 berabere kalan Trabzonspor, bu mücadelede kullandığı 25.4 yaş ortalaması ilk 11'i ile üçüncü sırayı da kimseye bırakmadı. Listede dördüncü basamak, Gaziantep FK deplasmanına 25.5 yaş ortalamalı bir maç kadrosuyla çıkan Ankaragücü'ne ait.