Liselerde yeni dönem başlıyor! Bakanlık duyurdu: Okullarda komisyon kurulacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni eğitim döneminde hayata geçirilen düzenlemelerin detaylarını belli oldu. Liselerde sınıfta kalma geri gelirken, bakanlık sınıf tekrarının önüne geçmek için bir dizi önlem aldı. Bakanlık, okullarda komisyon kurulacağını duyurdu. Öte yandan yetkililer 12. sınıf öğrencilerine özel uyarıda bulundu, “Beklenti içinde olmasınlar”.
Liselerde yeni dönem başlıyor! Bakanlık duyurdu: Okullarda komisyon kurulacak

Lisede sınıfta kalma uygulaması geri gelirken bakanlık yetkilileri öğrencilere erken müdahale için özel komisyon kurulacağını duyurdu. Sınıfta kalma durumunun önüne geçmek için okullarda komisyon kurulmasına karar verildi. Komisyonda risk taşıyan öğrencilerin takibi gerçekleştirilecek.

SINIF TEKRARI GERİ DÖNÜYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde liselerde sınıf geçme sistemi ve açık liselere geçişe dair önemli açıklamalarda bulunmuştu. Devamsızlık affının kaldırılacağını belirten Yusuf Tekin, “Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz. Şimdiden arkadaşlarımızı uyarmış olalım, sonra bir problemle karşılaşmamak adına.” diye konuşmuştu.

DEVAMSIZLIK YAPAN SINIFTA KALACAK

Yeni düzenleme kapsamında Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği değişti, liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Öğrenciler en az 50 not ortalaması ile en fazla 3 dersten sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Alt sınıf dahil 6 dersten başarısız olan sınıf tekrarı yapacak. 30 günden fazla özürsüz devamsızlık yapanlar da sınıfta kalacak.

OKULLARDA KOMİSYON KURULACAK

NTV’nin haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, risk taşıyan öğrencilerin takibiyle ilgili de yeni kararlar aldı. Liselerde bu yıl ilk kez zorunlu olarak “önleme, müdahele ve yönlendirme komisyonları” kurulacak. MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, “Aşamalı olarak sadece yıllık değil, birinci yazılı ikinci yazılı vb. gibi raporlar hazırlayıp idareyi bilgilendirmesi ve öğrencinin devamlı izleme takip içinde süreçlerini takip etmeyi yönetecek.” dedi.

Komisyonlar, öğrenciler yakın takibe alacak. Hem derslerdeki başarıları hem de devamsızlıkları izlenecek. Durumun gerektiği biçimde raporlayıp idareyi yönlendirecek ve idarede ona göre tedbir alacak.

SON SINIFLARA ÖZEL UYARI

Topçu, üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerini devamsızlık yapmamaları için uyardı. Topçu, “1. dönem sonuna doğru af beklentisi ile hareket ediyor ve buna güvenerek devamsızlık hakkını dolduruyorlar. Açık liseye geçişte bahsettiğimiz hususlar burayla da ilgili. Onun için bu sene öğrencilerimiz bu anlamda mağdur olmamak için böyle bir af beklentisi içinde olmamalı.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :