Lokman Koyuncuoğlu: Konyaspor için jest istemiyoruz, adil olun yeter!

Konyaspor’un son maçlarında üst üste hakem hatalarına maruz kaldığını söyleyen Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu, hakemleri adil olmaya davet etti. Koyuncuoğlu, “Konyaspor için jest istemiyoruz. Adaletli şekilde yönetsinler yeter” dedi.
Lokman Koyuncuoğlu: Konyaspor için jest istemiyoruz, adil olun yeter!

İttifak Holding Konyaspor, bu sezon hakem hatalarıyla boğuşmaya devam ediyor. Özellikle Süper Lig’in 15. haftasında oynanan ve 1-1 eşitlikle sona eren Çaykur Rizespor maçıyla başlayan süreçte her maçta yeşil beyazlılar aleyhine verilen kararlar, puan kayıplarını birebir etkiledi. Konyaspor’un bu sezonki performansından, yapılan transferlere kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu, hakem hatalarına da dikkat çekti. Yeşil beyazlıların herhangi bir jest beklentisine olmadığını yalnızca adil yönetim beklediğini kaydeden Koyuncuoğlu, takımın aldığı skorlar doğrultusunda kazandığı gelirlerin Konyaspor’un ekonomisini de etkilediğini, bu doğrultuda hakemlerin Konya’yı etkilediğini dile getirdi.

konyaspor-lokman-koyuncuoglu-3.jpg

‘HATALARIN YÜKSEK SESLE DİLE GETİRİLMESİ LAZIM’

Konyaspor aleyhine yapılan hakem hatalarının yüksek sesle dile getirilmesi gerektiğini söyleyen Lokman Koyuncuoğlu, “Konyaspor’un özellikle hakemlerden yana son dört maçında büyük sıkıntılar yaşadığına şahitlik ettik. Bunu dile getirmek gerekiyor. Her ne kadar kulüp açıklama yapmış olsa da bunun Konya kamuoyu tarafından yüksek sesle dillendirilmesi lazım. Kayserispor maçıyla başlayan bir süreç var. Orada hakem Ali Palabıyık’n Konyaspor aleyhine verdiği bir penaltı; daha sonra da onu telafi etmek için rakip futbolcu Lennon’u haksız yere oyundan attığı pozisyonla başlayan bir süreç söz konusu. Bu yaşananlar Türkiye’deki diğer hakemlerin Konyaspor’a karşı bakış açısını da değiştirdiğini düşünüyorum. Yani o yanlış oyuncu atılmasını gerekçe göstererek hakemler üst üste diğer maçlarda da yeşil beyazlıların hakkını yedi. Ondan sonraki haftalarda görüyoruz ki; Rize, Hatay, Karagümrük  ve son olarak Göztepe maçlarında yani son 4 maçta direkt sonuca etki edebilecek hatalar yaptılar. Bu Konyaspor’un hem oyun kalitesini hem de moral ve motivasyonunu bozdu” dedi.

yeni-haber-gazetesi-genel-yayin-yonetmeni-lokman-koyuncuoglu.jpg

SON MAÇLARDAKİ KARARLAR DİKKAT ÇEKTİ

Hakemlerin son maçlarda Konyaspor aleyhine verdiği kararların dikkat çektiğini vurgulayan Koyuncuoğlu, “Tek tek pozisyonları anlatmamız doğru değil ama bunları dile getirmemiz ve VAR hakemlerinin de görmesi gerekiyor. Öncelikle Rizespor maçında Yasin’in maçın ortasında direkt kırmızı kartla atılması gerekiyordu, hakem es geçti. Aynı şekilde Hatayspor maçında son dakikada Ahmet Çalık’ın attığı gol temiz olmasına rağmen, önce yaşanan pozisyon ofsaytla gol iptal edildi. O ofsayt da net olmamakla birlikte tartışılacak bir pozisyondu. Bunda kötü niyet sezebiliriz. Birçok pozisyonunuz VAR’a gitmesi gerekirken gitmiyorsunuz, golü attıktan sonra tabir-i caizse cımbızla bir ofsayt bulup golü iptal ediyorsunuz. Burada da 1 puan kaybediliyor. Karagümrük maçıyla ilgili çok şey söylenebilir. Bu maç yoğun yağmurun olduğu topun ilerlemediği bir sahada maç yapmanın zor olduğu bir ortamda oynandı. Konyaspor orada Guilherme’yi kaybetti. Shengelia’ya yapılan net bir penaltı verilmedi. VAR, Hatayspor maçındaki 1 santim ofsaytı görüyor da, Karagümrük maçındaki açık penaltıyı neden görmüyor?” ifadelerini kullandı.

konyaspor-lokman-koyuncuoglu-4.jpg

EN SIKINTILISI GÖZTEPE MAÇI OLDU

Konyaspor adına hakem kararlarının en sıkıntılı olduğu maçın son oynanan Göztepe karşılaşması olduğuna dikkat çeken Koyuncuoğlu, “Daha kötüsü, son Göztepe maçında 3 penaltı da verilmedi. Abdülkerim formsuzdu, oyun kurgusu zayıftı vs. Bunlar Konyaspor’un problemi olabilir, biz bunları kendi aramızda tartışırız. Fakat 3 net penaltı verilmeyen bir maç olur mu hiç. Ömer Ali Şahiner’in pozisyonuna Türkiye’de herkes penaltı diyor. Son dakikalarda Jevtovic’in pozisyonunda rakip oyuncumuza direkt yumruk atıyor ve yayıncı kuruluş akşam bunu ekrana getirmeye bile gerek duymuyor. Göztepe maçının 90’dan sonra uzatmaları oynanırken Kravets’in ayağına vuruluyor bu net penaltı da verilmiyor. Orta hakem Fırat Aydınus görmedi diyelim VAR ne işe yarıyor? Yaşar Kemal Uğurlu da görmezden geliyor. VAR hakemi Uğurlu Konyalı olduğu için önceden maç almıyormuş, şimdi linç edilmemek için böyle yapmış falan. Ne garip bir savunma. Madem Konyalı olduğun için Konyaspor maçına çıkmak istemiyorsun, başta ifade et alma maçı. Orada maça çıkıyorsan haksızlık yapman değil herkese adil olman gerekir, Konyaspor’un hakkını yediğin için mutlu mu oldun şimdi? Bunlar bir şehrin futboldaki geleceğini,  paralarını ve doğal olarak ekonomisini etkiliyor. İtirazımız bunadır. Kimse Konyaspor’a jest yapsın beklentisinde değiliz. Adil olmalarını bekliyoruz. Haftalarca sürekli kamera kayıtlarıyla haksızlığa uğradığı kanıtlanıyorsa buna tepki göstermek gerekir” şeklinde konuştu.

ks-gz.jpg

‘HAKEMLERİ ETKİ ALTINA ALIYORLAR’

Sezonun 12. haftasında oynanan Ankaragücü maçında rakip takımın hakemi etki altına alarak penaltıyı kazandığı ve galibiyeti aldığını; Konyaspor’un da hep birlikte maç içerisinde itirazda bulunması gerektiğini dile getiren Koyuncuoğlu, “Konyaspor’un Ankaragücü maçının son anlarında Adil Demirbağ’ın eline çarpan topu hakem Mete Kalkavan görmedi. VAR da orta hakem müdahale etmediği için onlar da etmedi. Pozisyon devam etti. Ankaragücü teknik kulübesi, tribündeki yöneticiler bağırarak zorla hakemi VAR’a yönlendirdiler ve gittiği için de penaltıyı verdi. Konyaspor karşılaşmayı 4-3 kaybetti. Bir tarafta Ankaragücü bağırarak hakemi VAR’a yönlendirip galibiyeti alıyor, diğer tarafta Göztepe maçında 3 tane penaltısı yenilen Konyaspor maç esnasında sessiz kalıyor. Her şey bittikten sonra yapılan basın açıklaması katkı sağlamıyor. Burada artık kulübün tepkisini koyması lazım.” dedi.

konyaspor-lokman-koyuncuoglu-1.jpg

‘KADROSU DERİN OLAN TAKIM BAŞARILI OLACAK’

Pandemi sebebiyle bu sezon dayanıklılığı fazla olan takımın başarıya ulaşacağını söyleyen Koyuncuoğlu, “Bu yıl ligin pandemiden dolayı farklı olacağı ve yoğun bir maç trafiği olacağı belliydi. Burada dayanıklılığı ve kondisyonu olan, yedek kulübesi güçlü, seçenekleri bol olan takımlar öne geçtiler. Bir de futbol kültürü ve belli bir oyun şablonu olan takımların öne çıkacağını sezon başında ifade etmiştik. Bunlar tek tek gerçekleşiyor. Konyaspor’da da planlama buna göre yapılıyordu. Fakat ne yazık ki tahmin edilemeyen, beklenilmeyen sakatlıklar oldu. Koronavirüs vakaları uzun sürdü. Bunlar takımın topyekün çalışmasını, birlikte antrenman yapmasını engelledi. Dolayısıyla sahada da eksik kadrolarla mücadele etti. Konyaspor, şu ana kadar ideal 11’iyle çıktığı bir maç söyleyemeyiz. Fakat bu mazeret değildir. Sonuçta Konyaspor da herkes gibi 11 kişiyle oynuyor. İyi çıkış yapan futbolcuları var. Bir şekilde ligi götürüyor. Bu çerçevede özellikle ikinci yarıda aynı şekilde temposu yüksek bir lig bekleyeceğiz. Sürekli bir maç trafiği olacak. Onun için kupayla birlikte dayanıklılık daha çok önem kazanacak. Bu çerçevede de seçeneklerin çok olması, hazır oyuncuların fazla olması ve yedek kulübesinin zengin olması önem arz edecek” dedi.

konyaspor-lokman-koyuncuoglu-5.jpg

‘SPRİNTER OYUNCUYA İHTİYAÇ VAR’

Konyaspor’un kadrosuna sprinter bir oyuncu takviye ederse daha güçlü hale geleceğini kaydeden Koyuncuoğlu, “Kadro seçeneğinin fazla olması hocanın elini güçlendirir. Hem sakatlıklar hem de hastalıklar Konyaspor’u gerçekten şanssız bıraktı. Konyaspor daha çok pas oyunu oynayan, hatta Türkiye liglerinde şampiyon takımlar dışında topla en çok oynayan takım Konyaspor. Her maçta yüzde 50’nin üstünde top oynuyor. Pas sayısı 400’ün altına düşmüyor. Bu çok güzel bir oran. Zaman zaman hızıyla ilgili sorun yaşanıyor. Bu çerçevede özellikle ligin ikinci yarısında hızlı bir kontra atak futbolcusuna ihtiyaç görülüyor. Sprinter bir futbolcu Konyaspor’un hücumlarındaki sorununa çare olacaktır. Konyaspor’un eski oyuncusu Fofana ya da Göztepe’deki Halil gibi bir oyuncuya ihtiyaç vardır. Topu alıp defansı arkasında koşturacak bir kanat oyuncusu eksikliği büyük oranda tamamlayacaktır. Bunun dışında forvet oyuncuların olası sakatlığında değerlendirilecek pivot santrafor oyuncu takıma önemli katkılar sağlayacaktır. Bu oyuncunun da ortalara nokta atışı kafa vuruşları yapabilecek bir özelliğe sahip olması gerekir.” ifadelerini kullandı.

konyaspor-lokman-koyuncuoglu-2.jpg

‘KONYASPOR İÇİN TARİHİ SEZON OLABİLİR’

Bu yılın Konyaspor için tarihi bir sezon olabileceğini belirten Koyuncuoğlu, “Bu yıl Konyaspor’un Türk futbol tarihine geçebileceği bir sezon olabilir. Hem çalışmayla hem de biraz şansla bu gerçekleşebilir. Konyaspor, ligin ilk yarısında üç büyük takım olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı mağlup etmeyi başardı. Kupada da çeyrek finalde Beşiktaş’la eşleşti. Siyah beyazlıları eleyerek yarı finale kalırsa bundan sonraki rakibinin Fenerbahçe ve her şey yolunda giderse finalde de rakibinin Galatasaray olma ihtimali çok yüksek. Öyle umuyoruz ki; İnşallah Konyaspor Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı eleyerek kupayı alabilir. Eğer bu gerçekleşirse; Türkiye futbol tarihinde bir takım aynı sezonda hem lig hem de kupada üç büyükleri yenen ilk takım olarak tarihe adını yazdırabilir” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ