Lokman Koyuncuoğlu: Tarihe tanıklık edin, Türkiye’nin gücünü görün

Altınekinliler Derneği'nin konuğu olan Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu, “Dünyada egemen güçlere karşı tek başına bir mücadele içinde olan Türkiye’nin, ne yapmak istediği, bunu nasıl yaptığını iyi gözlemleyelim.” dedi
Lokman Koyuncuoğlu: Tarihe tanıklık edin, Türkiye’nin gücünü görün

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden burs alan üniversite öğrencileri için Şubat ayı toplantısı yapıldı. Dernek binasında gerçekleşen programa konuşmacı olarak Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu katıldı. Koyuncuoğlu tarihimiz boyunca "Altınekin Türkiye’ye değer katmış, üretmiş, geliştirmiş ama hiçbir şekilde isyan etmemiş, başkaldırmamış, zarar vermemiş, değerleriyle yetinmiş bir yerdir. Hepimiz bunun  biraz daha gelişmesi için uğraşıyoruz. Bu topraklar gerçekten hem İslami anlamda medeniyete ve inanç değerlerine katkı sağlamış, hem de milli değerler anlamında Türkiye’ye  ve öncesinde de Osmanlı’yla birlikte devletine sadakatini hem askeri, hem de siyasi ve ekonomik anlamda sürdürmüş bir bölgedir" dedi.

altinekinliler-dernegi-lokman-koyuncuoglu-(2).png

“BAHREYN VE SİNGAPUR, ALTINEKİN’DEN DAHA KÜÇÜK”

Bahreyn ve Singapur gibi ülkelerinin yüzölçümlerinin Altınekin’den daha küçük olduğuna dikkat çeken Koyuncuoğlu, "Tarihimizi, geçmişimizi bilmeliyiz ve hayata en güçlü şekilde devam etmeliyiz. Altınekin’in nüfusu 14 bin 500, yüzölçümü ise bin 100 kilometrekaredir. Ama dünyanın ekonomik manada güçlü sayılacak ülkelerinden Singapur ve Bahreyn'in yüzölçümleri Altınekin'den küçüktür. Kendi memleketinizi ne kadar değerli görürseniz kendinizi o kadar değerli hissedersiniz. Bu iki ülke yüzölçümü olarak küçük olsada ekonomik ve gelişmişlik bağlamında oldukça ilerideler. Potansiyelimizi iyi kullanabilirsek bizimde onlardan farkımız olmaz. Bunu ortaya çıkarmak ve kullanabilmek için neler yapmalıyız sorusunu kendimize sormalıyız. İnanıyorum ki bu potansiyeli ortaya sizler çıkaracaksınız" dedi.

“KENDİ İMKANLARINIZIN FARKINA VARIN”

Altınekinlilerin kendi imkanlarının farkına varması gerektiğine dikkat çeken Lokman Koyuncuoğlu, "Bizim doğalgazımız veya petrolümüz yok. Uluslararası geçiş alanında da değiliz. Ama biz kendi topraklarımızın verimliliği ve geliştirilmesiyle alakalı ciddi girişimler yapabiliriz. Onları daha nitelikli hale getirebiliriz. Türkiye’de Altınekin’in dışında hiçbir yerde yoğun bir şekilde düz bir zemine yağan kar göremezsiniz. Altınekin’e yağan ve dümdüz olan kar neler getirebilir? Bu değerlendirilebilir. Kendi yaşadığımız bölgeye sahip çıkıp onların ne ifade ettiğini bilebilirsek gelecek bizimdir. Altınekin deyip geçmemek lazım. Bence önümüzdeki 20 yılda Konya’ya önemli katkı sağlayacaktır. Konya da Türkiye’ye ciddi derecede katkı sağlayacak şehirlerin başında geliyor. Bunu sürükleyecekler de sizler olabilirsiniz. Ama bunun için iki şeyi çok iyi yapmamız gerekiyor. Birincisi ahlaklı ve milli ve manevi değerlere sahip çıkan bireyler olmamız gerekiyor. Net olarak dürüst olmalıyız. Kendi değerlerimizi yaşamalı ve yaşatmalıyız. Dürüst olmayan insanların toplumun geleceğinde yeri yoktur. İkincisi de çok çalışmamız ve en azından bir şeyi çok iyi derecede bilmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

altinekinliler-dernegi-lokman-koyuncuoglu-(3).png

“SOSYAL MEDYADA AKTİF OLMALI VE DOĞRU KULLANMALISINIZ”

Öğrencilere sosyal medyada aktif olmanın öneminden bahseden Lokman Koyuncuoğlu, “2013 yılı Mayıs ayında yaşadığımız, Türkiye’ye karşı kalkışmanın başlangıcı olan Gezi Parkı olaylarında ülkemizin uluslararası alanda suçlu gösterilmesinin en önemli iletişim araçlarından bir tanesi twitter’dı. Çok yoğun bir şekilde Türkiye’yi işgale hazırlayanlar ya da Türkiye’yi talan etmek isteyenlerin kullandığı sosyal medya aracı buydu ve çok etkili oldular. Ciddi paylaşımlar yaptılar ve dünya kamuoyunu bununla etkilediler. Çünkü bu sosyal medyadaki paylaşım araçları anlık gösterileri yayınlama imkanı sağlıyor. 17-25 Aralık olayları ve 15 Temmuz  Darbe girişimi sürecinde de sosyal medyanın etkisi büyüktü. 15 Temmuzda sosyal medya pozitif etki yaptı. Gezi olaylarının tersi olarak millet sosyal medyada olup bitenleri paylaştığı için tüm dünyaya da doğru anlattığı için hem püskürtülmesi, hem de doğru anlatılması için çok önemli bir bilgi ve iletişim aracı oldu. En önemli ve hızlı rafine edilmiş bilgilere oradan ulaşabilir, okuyabilirsiniz. Sizler de hem kendi geleceğiniz hem de ülkemizin bu gibi durumlarda savunulması için sosyal medyada aktif olmalısınız.” şeklinde konuştu.

"AFRİN’E TANIKLIK EDİYORSUNUZ"

Son olarak TSK’nın gerçekleştirdiği Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonu hakkında bilgiler veren Koyuncuoğlu, “ Türkiye bu günlerde tarihi günlerden geçiyor. Bu önemli günlere tanıklık etmeli ve ne olup bittiğini çok iyi okumalısınız. Dünyada egemen güçlere karşı tek başına bir mücadele içinde olan Türkiye’nin, ne yapmak istediği, bunu nasıl yaptığını iyi gözlemleyelim. Şunları mutlaka görün;  Tümüyle kendi ürettiği milli silahlarla yapılan bir operasyonu yürüten bir ülke Türkiye. Sınır ötesi bir operasyona vatanını korumak için en ufak tereddüt göstermeden giden cesur askerler. Özellikle arkasındakilere “beklemesinler” diye giden bir asker topluluğu ancak bizde olur. Onun için “zafer” bu samimiyetle gelecektir inşallah” diye konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ