Londra'dan Konya'ya uzanan hikaye! Hayal kurdu, kendi markasını oluşturdu

Konya'da Perla markası altında üç farklı sektörde hizmet veren Şeyma Bayram, üniversite eğitimi için gittiği Londra'da hayal kurduğunu ve bunu memleketi Konya'ya geldiğinde başardığını söyledi. Babası Haşim Bayram'ın 'ne olursa olsun kendi ülkene hizmet edeceksin' sözüyle hareket ettiğini ve Konya'da hizmet verdiğini söyleyen Şeyma Bayram, kadın girişimcilere de özel önem gösterdiğini dile getirdi.
Londra'dan Konya'ya uzanan hikaye! Hayal kurdu, kendi markasını oluşturdu

Üniversite eğitimi için gittiği Londra'da hikayesinin başladığını dile getiren Via Perla Boutique İşletme Sahibi Şeyma Bayram, "Hikayemin başlangıcı Londra'ya dayanıyor. Yaklaşık 20 yıl önce Londra'da üniversiteye başladığımda oradaki ulusal markalarda ilgimi çeken tasarımlar olmuştu. O zamanlar ben de bir tekstil markası çıkarmayı hayal ediyordum. Uluslararası ticaretin içerisinde medya planlama okudum. Marka planlamayı somut ve soyut olarak ikiye ayırırız. Perla Medya ajansımızda bu güne kadar her zaman hayal gücü sattık. Hayal gücümüzü somutlaştırdığımız da soyutlaştırdığımız da oldu. Fakat elimize aldığımızda, dokunduğumuzda bu bizim ürünümüz diyemedik. Çünkü dijital ağırlıklı iş yapıyoruz. Görsel algı, tasarım bilgisi ve kombinleme yeteneğimin olduğuna inandığım için ve bunu da somut olarak sergileyebilmek için özel tasarımlı tekstil işine girmeye karar verdim." iadelerini kullandı.

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu.jpeg

'BABAMIN SÖZÜ HAYATIMI ŞEKİLLENDİRDİ'

Babası Haşim Bayram'ın 'ne olursa olsun kendi ülkene hizmet edeceksin' sözüyle hareket ettiğini ve eğitimi sonrası memleketi Konya'ya dönerek ticari faaliyetlerini burada gerçekleştirdiğini vurgulayan Şeyma Bayram, "Tekstilin doğuşu Londra'da oldu, Londra'dan Konya'ya uzandı. Oradan neden Konya'ya geldiniz diye soranlara şunu diyorum. Oraya üniversite için gitmiştim. Yüksek lisansımı da yaptım, bir çok ülkeyi de gezdim. Kısmen donanımlandım, hala da eğitimlerime devam ediyorum. Babama bir söz vermiştim. Ne olursa olsun ülkene hizmet edeceksin demişti. Hala iş gereği git gel yapıyoruz ama sözümüzü gerçekleştirmek için kendi ülkemde kendi şehrimde hizmet ediyorum. Tabi üniversiteyi bitirip geldiğimde birçok zorluk yaşadım. Ama pes etmedim. Konya çok gelişen bir şehir. Bunu görmek istemeyenler var. Ülkemizdeki şehirleri bir yana bırakırsak dünya ülkelerindeki şehirlere göre bile çok ilerideyiz. Tabi bazı kitlelerin zihinsel dönüşümler yapması lazım fakat bunlara rağmen gayet iyi durumdayız." dedi.

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu.jpg

'KADINLARIN VÜCUTLARINI TANIMASINA VESİLE OLUYORUZ'

Konya'da kurdukları Via Perla Boutique markaları çatısı altında özel tasarımlı ürünler sunduklarını belirten Şeyma Bayram, "Via Perla'da aslında bir nevi kadınların kendi vücudunu tanımasına da vesile oluyoruz. Örneğin bazı kadınlara kırmızı rengi çok yakışıyor ama hayatı boyunca bu rengi asla giymemiş. Kendine yakışmayacağını iddia ediyor. Ya da yaşını öne sürüyor. Onları ikna ettiğimizde ve giydiklerinde çok memnun kalıyorlar. Aslında onların gönüllerini fethediyoruz. Böylelikle daha mutlu hissediyorlar. Evet siyah asil renktir ama her zaman koyu tonlar giydiğimizde renklerin enerjisini farkında olmadan vücudumuza yüklüyoruz. Tarz anlamında tesettürlü gruba da tesettürlü olmayan gruba da hitap ediyoruz. Vücudunu tanımalarına yardımcı oluyoruz. Fonksiyonel tasarımlar yapmaya gayret ediyoruz. Kıyafetlerle birlikte hem home dekorasyonunda hem de takı ve aksesuar anlamında hizmet veriyoruz." şeklinde konuştu.

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu-001.jpeg

İSTEK ÜZERİNE DE TASARIM YAPILABİLİYOR

Özel tasarımlı kıyafetlerde istek üzerine farklı dokunuşlar da yapabildiklerini söyleyen Şeyma Bayram, "Ürünlerimizin büyük bir kısmı İstanbul'da, triko kısmı ise Ankara'da üretiliyor. Ankara, ince trikoda daha başarılı. Bizler burada tasarımlarımızı oluşturuyoruz ve üretime gönderiyoruz. Tabi bunların dışında istek üzerine de tasarımlar oluşturuyoruz. Hanımlar geldiğinde kendi tasarımlarını da söyleyebiliyorlar. Benim tasarımı beğenmek zorunda değiller. Kendileri de fikirlerini belirterek kıyafetlere dokunuş yapabiliyorlar." dedi.

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu-001.jpg

DÜNYACA ÜNLÜ MARKALAR DA MEVCUT

Via Perla Boutique bünyesinde kendi ürünlerinin dışında dünyaca ünlü markaların ürünlerine de yer verdiklerini kaydeden Şeyma Bayram, "Ulusal markalarla da çalışıyoruz. Bunların gelişi kolay olmadı. 2 yıl kadar fizibilite çalışması yaptık. Açılışımızın ilk 6 ayında sadece Via Perla markamızın ürünlerini ve Beymen Grup markalarını bünyemizde bulundurduk. Ardından Sagaza markasıyla çalışmaya başladık. Bizlere çok değer kattı. Türkiye'de bu markanın İstanbul Nişantaşı'nda showroomları var fakat bayi olarak yalnızca biz hizmet veriyoruz. Bir de Verda diye bir markamız var. O da büyük bedende çok başarılı. Bu marka da da sadece bizde yer alıyor. Via Perla, Beymen, Sagaza ve Verda markalı ürünlerle hizmet veriyoruz. Diğer markalar da özel üretimli ürünler. Bir seri geliyor ve başka bir yerde aynı ürün görülürse iade alıyoruz. Çünkü özel anlaşmalarımız bulunuyor." ifadelerini kullandı.

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu-002.jpg

HER SEGMENTE HİTAP EDİYOR

Bünyelerindeki ürünlerin her segmente hitap ettiğini dile getiren Şeyma Bayram, "Her bütçeye hitap etmeye çalışıyorum. Trikolarımızın farklı kalite çeşitleri bulunuyor. Ütopik değiliz. Ekonomi durumumuz belli. Dolaplarda her zaman bulunabilecek parçalar yapıyoruz. Her segment için ürünümüz bulunuyor diyebiliriz." dedi.

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu-003.jpg

'KISA ZAMANDA İSTEDİĞİMİZ SEVİYEYE GELDİK'

Via Perla Boutique markasını kısa zamanda duyurmayı başardıklarını ve istedikleri seviyeye geldiklerini vurgulayan Şeyma Bayram, "Şu anda bir yılı geride bıraktık ve gayet güzel gidiyor. İsmimi Via Perla yapmamın amacı, duyuramadığım kitleye de bu işletmenin bize ait olduğunu, Perla Medya kuruluşu olduğunu göstermekti. Meram Yeni Yol girişinde cadde üzerinde köşe başında yer alıyoruz. Araçla geçenlerin dikkatini çekiyor ve bizim olduğunu anlıyorlar. Perla markasının tescili de bize ait. Perla Medya Şeyma Bayram bütünleşti. Marka stratejisini bu şekilde oluşturdum." şeklinde konuştu.

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu-004.jpg

'KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖZEL ÖNEM VERİYORUM'

Şeyma Bayram, "Kadın girişimciler konusunda oldukça hassasım. Özellikle çalışma arkadaşlarım da kadındır. Pozitif ayrımcılık yaptığım için değil ama değer veriyorum. Konya'ya geldiğimden beri kadınların dillenemeyen duygularına tercüman olduğumu düşünüyorum. Hala da bir mücadelem var. Birçok kadın STK'sında yönetim kurulundayım. Kadınlar için projeler üretiyoruz. TOBB Kadın Girişimciler kurulundayım. Bir taraftan da akademisyenliğim devam ediyor. Orada da kadınlarla ilgili çalışmalarım devam ediyor. Kadınlar için çalışmalarım sürecek." dedi.

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu-005.jpg

YENİ MARKA: PERLAFİZ

Via Perla Boutique markalarının ardından yeni bir girişimde daha bulunduğunu ve Perlafiz'i kurduğunu dile getiren Şeyma Bayram, "Yeni bir marka daha oluşturdum ve Perlafiz hizmete girdi. Perlafiz Fizyoterapi Danışmanlık ve Egzersiz Merkezi'nin kısa zamanda önemli işler başaracağına inanıyorum. Uzman bir kadromuz var. Bünyemizde fizyoterapistler çalışıyor. Çözüm ortağımız olan beyin cerrahlarımız, ortapedi doktorlarımız var. Perlafiz bünyesinde reformer pilates, nefes ve manuel terapi bulunuyor. Bunları fizyoterapistlerimiz yaptırıyor. Özellikle altını çiziyorum. Çünkü şu anda böyle kurslar açılıyor ama hekimlik deneyimleri yok. Bizler doktorlarla, fizyoterapistlerle çalışıyoruz. Bünyemizde yine aile danışmalarımız ve psikologlarımız da bulunuyor. Sağlık merkezi oluşturduk. İki aya yakın süredir faaliyetteyiz. 80'e yakın danışanımız bulunuyor. Meram Yaka'da bulunan Perla Medya ajansımızı ikiye ayırdık. Ayrı ayrı girişleri var. Şirketimiz 3 katlı olduğu için burada rahatlıkla hizmet veriyoruz. Yukarı katı Perla Medya, aşağı katı da Perlafiz yaptık. Bodrum katımızda stüdyo bulunuyor. Bahçemizde de yoga alanları oluşturduk." ifadelerini kullandı.

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu-006.jpg

PERLA MARKASI BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Şu anda 3 farklı şirketle hizmet verdikleri Perla markasının büyümeye devam edeceğini söyleyen Şeyma Bayram, "Perla Medya, Via Perla ve Perlafiz olarak zincir şeklinde şirketlerimizi oluşturduk. Perla, İspanyolca ve İtalyanca dillerinde inci manasına geliyor. Kulağa da hoş geliyor. Çok sevdiğim bir terim. Perla ile büyümeye devam edeceğiz." diyerek sözlerini noktaladı.

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu-002.jpeg

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu-007.jpg

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu-008.jpg

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu-003.jpeg

londradan-konyaya-uzanan-hikaye-hayal-kurdu-kendi-markasini-olusturdu-004.jpeg