Sezai Keskin

Sezai Keskin

M.İ.T.

M.İ.T.

Sözlük anlamı itibariyle istihbarat; bilgi toplamak, bilgi düzenlemek ve kişi yada konu hakkında özel araştırma yapmaktır. Konumuz kapsamındaki istihbarat ise; terör örgütleri, suç örgütleri, iç ve dış düşmanlarımızın tehditlerine karşı devletin ve milletin güvenliği için gizli stratejik veriler toplamaktır. İstihbarat eski bir olgudur ve "silahsız savaş yöntemi" olarak tanımlanmıştır. Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve yüce Türk Milletinin güven ortamının tesisi ve milli bütünlüğü muhafaza etmek için kurulmuş resmi bir kurumdur. Elde ettiği verileri bağlı bulunduğu Başbakanlık makamına sunmaktadır. İstihbaratın özü gizliliktir. İstihbarattan yoksun bir devlet gözleri bağlı koşan bir maraton koşucusundan farksızdır. Nereye gittiğinizi, rakiplerinizin önünüzde mi, arkanızda mı olduğunu bilmeden koşarsınız. Oysa risk ve tehditleri görmek ve bunları analiz etmek için istihbarat çok önemlidir. Börü Budun, Türklerin ilk İstihbarat Teşkilatıdır. Börü Budun, Milletin Kurtları veya Fedaileri anlamlarına gelmektedir. Yüce Türk Milletinin İslamiyet’e girmeden önceki dönemlerinde, Türk varlığının devamını sağlamak için Göktürk Hakanı İlteriş Han tarafından 680 yılında kurdurulmuştur. İlk aşamada 50 kişilik bir güç olduğu bilinmektedir.

Bu Teşkilatın görevi, Çin ve diğer düşman milletler hakkında bilgi toplamak,  gerekirse akınlar hazırlayıp düşmanın saldırı ve mukavemetini kırmaktır. Ayni zamanda Devletler Tarihinde ilk kurulan İstihbarat Teşkilatıdır. Börü Budun sayesinde Türk Milleti Çin boyunduruğundan kurtulmuş, böylelikle ikinci Göktürk Devleti kurulmuştur. Bu sayede Göktürkler tüm Orta Asya’daki boyları birleştirmiş ve hakimiyeti altına almıştır. Türk Milletinin Batıya akışı ve fetihlerinin temelinde Börü Budunun hizmetleri esastır. Büyük Selçuklu Devletinin Kurucusu Selçuk Bey de Börü Budun üyesiydi, dağınık Müslüman Türk Boylarını toparlayarak Devlet inşa etmiştir. Selçuklu Sultanları Alparslan ve Kutalmışoğlu Süleyman Şah’ın, Anadolu’yu fethinde de Börü Budun önemli görevler üstlenmiştir. Anadolu istihbarat ağı ile örülmüş ve lojistik destek sağlanmıştır. Osmanlı Devr-i Saadetinde ise Yıldız İstihbarat Teşkilatı, 1880 yılında dönemin Osmanlı padişahı II. Abdülhamid Han tarafından kurulmuş, Türk tarihinin ilk organize istihbarat teşkilatıdır.

M.İ.T., Ordu ve Emniyet; Türkiye’nin gözbebeği üç muazzes ve güzide kurumudur.  Türk halkının göğsünü kabartan iftihar tablosudur. Son günlerde bu kurumlarımızı yıpratmak için Yahudi menşeli, maymun Batı medyasında M.İ.T. ve başındaki Müsteşarına karşı pervasız, asılsız ve çirkin saldırılar yayınlanmaktadır. Türkiye’mizin güçlü olmasını ve kalkınmasını engellemeye yönelik bu çabalar beyhudedir. İnşallah, hiçbir şer ittifakı, milli birliğimizi ve kardeşlik hukukumuzu bozamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, elleri ve tarihi kanlı, vampir Batıdan ve onun uşağı terörist İsrail’den akıl almayacak kadar tarihi şan ve şeref dolu, asil ve güçlü bir ülkedir.   

M.İ.T. bizimdir, Türkiye’nindir, Türk halkı’nındır, Türkiye için vardır, Türk Milleti için vardır, o halde bizde kendi teşkilatımıza sahip çıkmak mecburiyet ve azmindeyiz.

M.İ.T. Müsteşarı Hakan Fidan Milli bir Kahramandır. Vatanperver, pırıl pırıl, tertemiz bir vatan evladıdır. Hem mevcut hükümet, hem de Türk milleti olarak kendisine hususi bir muhabbet ve saygımız vardır.

Türkiye’de elçiliklerde çalışanların birçoğunun kendi ülkelerinin istihbarat elemanları olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. Özellikle Batıdan Türkiye’ye turist maskesi altında gelenlerin bir kısmı casustur. Yurtdışında yaşayan, iş veya gezi amaçlı yurtdışına gidip gelen Türk vatandaşlarına önemli bir nasihatımdır. Ülkenizi seviyorsanız; gittiğiniz ülkede gördüğünüz ilgi çekici resimleri, bilgileri, haberleri M.İ.T.’e bildiriniz. Bilgi aktarımını başta Amerika olmak üzere, İngiltere, Fransa, Almanya gibi birçok batılı ülke vatandaşı, İsrail, Japonya, Kore gibi birçok Asya ülke vatandaşlarının yaptığı biliniyor. Neden biz de kendi ülkemizin istihbarat birimlerine bilgi toplamayalım? Sizin için değersiz olan bir bilgi ya da resim istihbarat için önemli olabilir.

Bu detayı lütfen gözden kaçırmayın. Cennet Vatanın birliği, dirliği, huzur ve refahı için çalışan bu gizli kahramanlardan desteğimizi ve yardımlarımızı esirgemeyelim. Allah-u Azimüşan yar ve yardımcıları olsun.

Ez-cümle, vatanını en çok seven, ülkesine en çok hizmet edendir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sezai Keskin Arşivi
SON YAZILAR