Maçın ardından

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay:- "Bir golle üç puan almak bu ligde çok önemli"- BtcTurk Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş:- "Bulunduğumuz sıralama, konum hiç önemli değil. Ben takım kalitesine ve camianın gücüne bakıyorum.
Maçın ardından

MALATYA (AA) - Süper Lig'in 21. hafta açılış maçında konuk olduğu BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 1-0 yenen MKE Ankaragücü'nün teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Mustafa Reşit Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, zor bir müsabaka oynadıklarını ifade etti.

"Bizimki ligde kalma yolculuğu." diyen Akçay, şöyle devam etti:

"Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Haddimizi bilerek oynadık bugün. Kompakt bir duruş gösterdik. Rakibin hızlı oyuncularından endişeliydik. Onların üzerimize yapacağı saldırılar ve oluşturacağı baskılar öz güvenimizi zedeleyebilir diye düşündük. Sahada iyi durduk. Belki fırsatların bir kısmını değerlendiremedik. Yine de bir golle üç puan almak bu ligde çok önemli. Bundan dolayı mutluyuz. Arkadaşlarımızı kutluyorum. Yeni Malatyasporlu futbolcuları ve teknik heyeti de kutluyorum. Biz bugün daha şanslıydık. Rakibimizden biraz daha fazla istedik sanki. Kazandığımız için mutluyuz."

Akçay, ligde 24 ve aşağısı puanı olan tüm takımların küme düşme riskinin olduğunu aktararak, "Biz 7 veya 8 müsabaka kazanarak ligde kalacağımızı düşünüyoruz. Böyle bir vizyon oluşturduk. Bu kolay mıdır? Hayır. Çünkü iç sahadaki müsabakalarımız oldukça zor. Aşağıda bir fırtına oluştu. Girdabı çok fazla bir fırtına olacak. Ayakta duran, psikolojik gücü yüksek olan kalacak. Takımlarımızın birçoğu teknik ve taktik olarak iyi durumda. Bu stresi taşıyabilen veya problemleri çözebilen takımların ligde kalacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Akçay, bugün çok değerli bir 3 puan aldıklarını sözlerine ekledi.


- Özdeş: "Kırmızı kart görmek tüm planları alt üst ediyor"


BtcTurk Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, karşılaşmanın ilk yarısında istedikleri oyun ritmini oturtamamanın en büyük problemleri olduğunu dile getirdi.

Atacakları bir golle rakibin direncini kırabileceklerini düşündüklerini anlatan Özdeş, "Ancak bir türlü rakip yarı alanda etkili oynayamadık. Buna rağmen bireysel zorlama ve beceriyle iki pozisyona girdik. Devre arasında oyunu hem defansif hem ofansif tanımladıktan sonra ikinci yarının ilk bölümünde kırmızı kart görmek, tüm planları alt üst ediyor. Orada (topa elle müdahale eden) Mustafa Akbaş, refleksle mi, arkasına giden oyuncunun gol atacağını düşünerek mi böyle bir hareket yaptı bilmiyorum ama takım adına çok büyük hata oldu. Onun gol olmasını yeğlerdim ve bu maçın 11'e 11 tamamlanmasını isterdim. Gol yediğimiz ana kadar 10 kişi, 11 kişi oynadığımızdan daha iştahlıydık. Dakikalar ilerledikçe, sonlandıramadığımız her top kalemize atak girişimi gol oldu. Golden sonra daha da riskler almaya başladık." değerlendirmesinde bulundu.


- "Buradan çıkabilecek gücümüz var"


Sezonun ikinci yarısına bir türlü odaklanamayan bir takımının olduğunu vurgulayan Özdeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bulunduğumuz sıralama, konum hiç önemli değil. Ben takım kalitesine ve camianın gücüne bakıyorum. Buradan çıkabilecek gücümüz var. Kaybederken de bunu söyleyebilirim. İlk yarıdakinin üstünde puan toplayacağız diye düşünüyorum. Bu kalitede bir takımım var. Burada camiamızın oyuncularıma destek olması gerekir. Bugün stada gelenler daha çok üzülüyor takımın durumuna ama ne olursa olsun 10 kişi verilen mücadeleyi desteklemelerini isterim. Pazartesi gününden itibaren Galatasaray maçına hazırlanacağız. Bu takımın oyunu da düzelecek. Oyun düzelince doğal olarak skorlar da düzelecek. Bunu düşünüyorum ve ümit ediyorum. Deneyimim de bunu söylüyor. Kazanacağımız bir maçtan sonrada artık yukarılara bakmamız gerektiğini biliyorum. Oyuncularıma bunu aşılıyorum. Oyuncularımın bu anlamda yüksek beklentisi, onlara bu tepkileri verdiriyor diye düşünüyorum. Çünkü uzun zaman önce bir galibiyet almışız. Bunların hepsiyle başa çıkacak gücümüz var. Başa çıkmak zorundayız."

Özdeş, bir gazetecinin "Malatyaspor'da geleceğe yönelik bir felaket yaşar mıyız?" sorusuna, "Sabretmeniz, destek olmanız gerekiyor. Takımın buradan çıkabilecek gücü var. Felaket beklerseniz, felaket olur. Ben bu takımı aydınlığa çıkarmak durumundayım." cevabını verdi.

Takımın mental anlamda eksikleri bulunduğu ve bu anlamda zorlanıp zorlanmadığı yönündeki soruya ise Özdeş, "Bunların hepsini düzeltebiliriz, düzelteceğiz. Alanyaspor maçından 5 gün sonra bu karşılaşmayı oynadık. Alanyaspor maçı yüksek şiddette geçti. Gökhan Töre dün antrenmanda sakatlandı. Bu sürprizler hep vardır. Aynen bugün sahada 10 kişi kalmamız gibi. Camiadan ve Malatya halkından bu takıma destek olunmasını istiyorum. Ben oyuncularımı değiştirmekle, onlardan maksimum verimi almakla mükellefim." yanıtını vererek sözlerini tamamladı.

Kaynak: