Mağduriyetleri büyük ölçüde gideriyor, zam yolda

Tüm araç kullanıcılarını ilgilendiren zorunlu trafik sigortasına zam yolda. Sigortaların mevcut primlerine önümüzdeki günlerde yüzde 40 oranında artış bekleniyor. Vatandaşların, zorunlu trafik sigortalarını ihmal etmemesi gerektiğini vurgulayan Sigorta Center Direktörü Burak Büyükalemdar, yaşanabilecek mağduriyetlerin zorunlu trafik sigortasıyla giderilebileceğini söyledi.
Mağduriyetleri büyük ölçüde gideriyor, zam yolda

Araç kullanıcılarının trafik sigortalarını yaptırması konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurgulayan Sigorta Center Konya Bölge Direktörü Burak Büyükalemdar, sigorta yaptırmanın öneminden ve faydalarından bahsetti. Yaptırılan sigortalarla mağduriyetlerin giderildiğini belirten Büyükalemdar, şu şekilde konuştu; “Günümüzde hayatın her alanında gerçekleşen fiyat artışlarından kaynaklı sigorta fiyatlarında da yüzde 40 oranında artış olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın araçlarının trafik sigortalarını ve kasko sigortalarını herhangi bir vade tarihlerinde gecikme yaşanmadan hızlı bir şekilde yaptırmalarını isteriz.”

zorunluluk-icin-degil-1.jpg

‘MAĞDUR OLMAMAK İÇİN YAPTIRIN’

Olası kazalarda maddi yönden olumsuzluklar yaşamamak adına sigortaların yaptırılması gerektiğini vurgulayan Büyükalemdar, “Ülkemizde zorunlu sigortalar denildiğinde aklımıza ilk olarak trafik sigortası ve dask sigortası gelmektedir. Zorunlu olması haricinde araçlarımızı trafikte güvenli bir şekilde kullanabilmemiz için gerekli olan bu sigorta kaza anında da karşı tarafa vermiş olduğumuz hasarı kendi imkanlarımızla yaptırmamıza gerek kalmadan belirlenen tutarlarda karşılanmasını sağlamaktadır. Burada yaşanan masraflar günümüz araçların bedellerini göz önüne aldığımızda yüksek olabiliyor ve karşılama oranı yetersiz kalabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için vatandaşlarımız kasko poliçeleri ve ihtiyari mali mesuliyet (İMM) poliçeleri satın alabilmektedir.

zorunluluk-icin-degil-1.png

‘ADALETLİ BİR UYGULAMA OLDU’

Basamak sistemiyle trafik kazalarının azaldığını ifade eden Büyükalemdar, “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortası için hazırladığı çalışmaların ilk bölümünü devreye alırken, basamak sisteminden aylık artış oranına kadar birçok değişiklik 1 Mayıs'tan itibaren uygulamaya girdi. Yapılan değişiklikle iyi sürücünün ödüllendirildiği, kötü sürücünün daha fazla prim ödeyerek cezalandırıldığı 9 basamaklı sisteme geçiş yapılmış oldu. Risk ölçütleri göz önüne alındığında çok riskli sürücüler için 0. basamak ve son 5 yıl içerisinde 7.basamakta bulunan ve herhangi bir kaza yapmayan sürücüler için 8. basamak sistemi ile hem daha hakkaniyetli bir uygulamaya geçilmiş oldu hem de sürücü davranışlarının disipline edilmesiyle trafik kazalarının azaltılması amaçlanmıştır.” şeklinde konuştu.

zorunluluk-icin-degil-2.jpg

‘120 BİN LİRAYA KADAR KARŞILIYOR’

Araç hasarlarının 120 bin liraya kadar karşılandığını belirten Büyükalemdar, “Meydana gelen trafik kazaları sonucunda belirlenen kusur oranları ile kusursuz hasarlı aracın onarımı ve tamiri 1 Ocak itibariyle 120 bin liraya kadar trafik sigortalarından karşılanması sağlandı. Her yıl araç rayiç değerlerinde yaşanan değişiklik sebebi ile halen günümüzde de geçerli bu rakam devam etmesine rağmen günümüz şartlarında yetersiz olabilmektedir. Bu gibi durumlarda vatandaşımız ek poliçe satın alarak burada belirlenen bu tutarları arttırabilir. Hayatımızda kurtarıcı görevi olan kasko sigortalarımız sayesinde kendi araçlarımızın da onarımını ve tamiratını yaptırırken ek teminatlarda trafik sigortasının yetersiz görüldüğü kazalarda cebimizi rahatlatmaktadır.’ Diye aktardı.

zorunluluk-icin-degil-3.jpg

‘BİRÇOK DERDE ÇARE OLUYOR’

Sigortaların birçok soruna çözüm olduğunu söyleyen Büyükalemdar, “Kasko sigortaları ile kendi aracımızın onarımı haricinde anahtar kaybı, yanlış akaryakıt dolumu, cam değişimi, çekici hizmetleri gibi ek teminatlarda derdimize çare olabilmektedir. Sigortalar zorunlu sigortalar anlayışından uzaklaşarak ihtiyaç olduğu için yapılması şeklinde hayatımızda yerini almalıdır. Son yaşadığımız deprem felaketinde de maalesef fazlasıyla karşılaştık. Birçok yıkılan evlerin ne yazık ki dask sigortalarının olmaması ve ev sahiplerinin evlerinin ödemesini alamamasına sebep oldu. Dask sigortaları tıpkı trafik sigortaları gibi bir zorunluluktan çok ihtiyaç haline gelmiştir.” sözlerine yer verdi.

zorunluluk-icin-degil-4.jpg

‘ZORUNLULUK İÇİN DEĞİL İHTİYAÇ İÇİN YAPTIRIN’

Yapılan sigortaların zorunluluk için değil ihtiyaç için yapılması gerektiğini vurgulayan Büyükalemdar, “Bütün sigortalarımızı zorunluluk için değil hayatın her noktasında ihtiyacımız olduğu için yaptırmalıyız. Türkiye’deki tüm vatandaşlarımızın bütün sigorta ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bünyemizde bulunan birçok sigorta şirketinden en uygun fiyatları paylaşarak en hızlı şekilde işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Amacımız sadece Konya genelinde değil bütün illerimizdeki vatandaşlarımıza ulaşmaktır. Bu hususta alanında uzman personelimiz ile hızlı güvenilir ve uygun fiyatlar ile alanımızı genişleterek herkese hitap etmeye devam edeceğiz.” dedi.

 Muhabir
Etiketler :