Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Altun'dan 23 Nisan mesajı

KONYA (AA) - Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Aziz Hakan Altun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Altun,...
Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Altun'dan 23 Nisan mesajı

KONYA (AA) - Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Aziz Hakan Altun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Altun, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'un 16 Mart 1920'de düşman askerleri tarafından işgalinden sonra ülkenin bağımsızlığını korumak amacıyla bir Milli Meclis'in kurulmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yokluğun ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılmasının, geleceği aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olduğunu aktaran Altın şunları kaydetti:

"Bugünün küçükleri yarının büyükleri sloganı ile geleceğin, çocukların elinde olduğunu bilen kahramanlar, Meclis'in açılış tarihi olan 23 Nisan gününün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmasına karar vermişlerdir. Günümüzde bütün ülkelerin huzuru, Türk ve dünya çocuklarının sevgi, hoşgörü ve bağlılıklarıyla yarının huzur dolu, barışçı dünyasının temellerini atmalarıyla olacaktır. Çocukların kardeşliği ve dostluğu, savaşın yoğun, acımasız ve ilkesizce yaşandığı günümüzde, özlenen dünya barışına giden yolu kısaltacaktır. Çocukların olumsuzluklardan etkilenmeden mutlu bir yaşam sürmelerinin sağlanması, geleceklerinin güvence altına alınması, devletin yanı sıra, bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin çabasını gerektirmektedir. Bu çok güzel ve anlamlı bayramın onurunu ve gururunu tüm Türk Ulusu ve bu ulusun çocukları olarak paylaşıyoruz. Tüm çocuklarımızın ve milletimizin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, saygılar sunarım."

Kaynak: