Maldivler Devlet Başkanı'nın teknesindeki patlama
- Devlet başkanlığı konutu yakınında el yapımı bomba bulundu
Maldivler'de, güvenlik güçlerinin Devlet Başkanı Yamin Abdül Gayyum'un resmi konutu yakınlarında patlayıcı madde bulduğu bildirildi.
İçişleri Bakanı Umar Naseer, uzaktan kumandalı el yapımı bomba düzeneğinin resmi konutun yakınlarında park edilmiş bir araçta bulunduğunu söyledi.
Naseer, Gayyum'un teknesinde meydana gelen patlamayı düzenleyenlerin devlet başkanını yeniden hedef aldığını ileri sürdü.
Gayyum'un resmi konutta ikamet etmediği ancak buna karşın toplantılarının çoğunu konutta düzenlediği belirtiliyor.
Diğer yandan FBI, devlet yetkililerinin talebi üzerine yaptığı soruşturmada, teknedeki patlamanın nedenin bomba kaynaklı olduğuna dair her hangi bir kanıtın bulunmadığı sonucuna ulaştığını açıkladı.
Devlet Başkanı Gayyum ve eşinin bulunduğu teknede 28 Eylül'de patlama meydana gelmiş, Gayyum patlamadan yara almadan kurtulurken, eşi, bir yardımcısı ve bir koruması yaralanmıştı.
Yetkililer, başlangıçta patlamanın mekanik bir arızadan kaynaklandığını belirtmiş, daha sonra ise olayın bir suikast olduğu açıklanmış ve soruşturma başlatılmıştı. Patlamayla ilgili son olarak Gayyum'un yardımcısı Ahmed Adeeb gözaltına alınmıştı.