Mali Müşavirler ek süre istiyor

Konya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, mali müşavirlerin mücbir sebeplerin yaşandığı istisnai durumlarda beyannameler için ek süre verilmesi gerektiğini dile getirdi.
Mali Müşavirler ek süre istiyor

Konya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, mali müşavirlerin mücbir sebeplerin yaşandığı istisnai durumlarda beyannameler için ek süre verilmesi gerektiğini dile getirdi.

mali-ic3.jpg

Mali müşavirlerin yaşadığı en ciddi sıkıntılardan bir tanesinin, mücbir sebeplerin yaşandığı istisnai durumlarda ortaya çıkan mağduriyetler olduğunu dile getiren Seyit Faruk Özselek “Meslektaşlarımızın özellikle belirli bazı sorunları var. Bu anlamda özellikle son dönemde yaşadığımız bir sıkıntı var. Bizde mücbir sebep diye bir şey yoktur. Örnek olarak bir bayan meslektaşımız beyannamenin son günü olan ayın 24’ünde doğum yaptıysa doğumdan kalkarak gelip o gün beyannameleri vermek zorundadır. Veya birinci derecede bir akrabası öldüğünde hatta üyenin kendisi de vefat ettiğinde mükelleflerinin o gün beyannamelerinin verilmemesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu anlamda en çok isteklerimizden bir tanesi bu mücbir sebebi yerine getiremedik ama her ortamda söylüyoruz. Yine örnek vermek gerekirse, geçen gün Mersin’de bir meslektaşımız hastaneye gidiyor. Doktor kesin dinlenmeye ihtiyacın var, istirahat etmen lazım, hastaneye yatırmamız gerekiyor diyor. Beyannameler yetişecek gitmem lazım diyor ve gidiyor. İşin stresinden o gün kalp krizi geçirerek vefat ediyor. Özel olarak istediğimiz mücbir sebep en azından birinci dereceden akrabası öldüğü gün, bir bayan meslektaşımızın doğum yaptığı gün veya meslektaşımızın ciddi rahatsızlığı varsa o günler de beyannamelerin son gününe denk geliyorsa en azından beş günlük ek süre verilmesi en önemli mücadelelerimizden bir tanesidir. Bunun için çok uğraştık, uğraşmaya da devam edeceğiz” dedi.

“KRİZDEN İLK BİZ ETKİLENİYORUZ”

Ekonomik krizden ilk etkilenenlerin mali müşavirler olduğuna dikkat çeken Seyit Faruk Özselek, “Mükelleflerimizle artık kendi ailelerimizden daha fazla görüşüyoruz. Ailelerinin bilmediği sırları biz biliyoruz. Dolayısıyla 25-30 yıllık mükelleflerimiz var. Artık onlarla da bir aile olduk. İlk parasını ödemediği kişiler biz mali müşavirler oluyoruz. Dolayısıyla da bu krizden ilk etkilenen de bizler oluyoruz. Sürecin de en kısa zamanda düzelmesini ümit ediyoruz. Türkiye’nin kolay kolay yıkılmayacağını biliyoruz. Siyasi güvenin ve istikrarın iş dünyasına aşılandığı anda iş adamlarımız yatırımlarına kaldığı yerden itibaren devam eder” diye konuştu.

mali-m-ic.jpg

“HERKESE EŞİT MESAFEDE YAKLAŞIYORUZ”

Konya Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası seçimlerinde mevcut başkan Seyit Faruk Özselek’i yeniden aday gösterdi. Göreve geldikleri günden bu yana tüm meslektaşlarına eşit mesafede yaklaştıklarını dile getiren Seyit Faruk Özselek, “Bize oy veren vermeyen diye ayrıma girmedik. Yaptığımız en büyük icraatlarımızdan bir tanesi, tüm meslektaşlarımızı odamızda birleştirmek adına kapımızı sonuna kadar açık bıraktık. Hiçbirini ayırt etmedik. Toplamda şuanda 2400 meslektaşımız, 400’ün üzerinde de stajyerimiz var. Bunun yanında bine yakın da stajyer adayımız var. Dolayısıyla Konya Mali Müşavirler Odası olarak staja girenlerle birlikte 4 bine yakın kişiyle büyük bir aileyiz. Biz mali müşavirler ekonomiye yön veren insanlarız. Dolayısıyla her işletmenin muhakkak bir tane mali müşaviri olmak zorundadır. Bu anlamda işletmelerimizden bu anlamda da ekonomik anlamda yapılması gerekenleri, fikirlerimizi kamuoyuyla paylaştık. Bundan sonra da paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YENİ PROJELER MÜJDESİ

Mayıs ayında yapılacak olan seçimlerde Konya Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği’nin yeniden adayı gösterilen Özselek, yeni vizyonlar geliştireceklerini belirtti. Gündemi takip eden değil gündem oluşturan işler yapacaklarını söyleyen Seyit Faruk Özselek, “Bizim yarınlarımız gençlerimizdir. Onlar için her türlü fedakarlığı yapmaktan çekinmeyeceğiz. Tüm üyelerimiz için yerli ve milli duruşumuzu bozmadan, çalışmalarımızı samimiyetle sürdüreceğiz. Geçmişte yapamadığımız bazı projelerimiz var. İnşallah onları da yeni dönemde hayata geçirme anlamında meslektaşlarımızdan bir 3 yıl daha görev istiyoruz. Dolayısıyla biz bu mesleği ve meslektaşlarımızı çok seviyoruz. Onlarla bir gönül birliği oluştu. Bunu daha da sıklaştırma adına 3 yıl daha göreve talibiz. İnşallah üyelerimiz ve meslektaşlarımız bize teveccüh gösterirse daha çok yapacağımız işler var. Onlara da kaldığımız yerden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU/YENİ HABER GAZETESİ