Mali'deki etnik çatışmalarda 20 kişi öldü

Ülkenin iki etnik grubu Dogonlar ile Fulaniler arasında arazi kavgası yüzünden son bir haftadır çıkan çatışmalarda 20 kişi hayatını kaybetti- Bölgedeki kanaat önderlerinden Dicko:- “İki grup arasında 10 yıldır süren çatışmalara devlet müdahale etmeyince o
Mali'deki etnik çatışmalarda 20 kişi öldü

DAKAR (AA) - Batı Afrika ülkesi Mali'nin güneyindeki Mopti bölgesinde yaşanan etnik çatışmalar nedeniyle 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel basındaki haberlere göre, ülkenin önemli iki etnik grubu çiftçilik yapan Dogon kabilesi ile hayvancılıkla uğraşan Fulani kabilesi arasında arazi kavgası yüzünden çatışma yaşandı.

Güvenlik kaynakları, iki kabile arasında Koro yerleşkesinde son bir haftadır çıkan olaylarda 20 kişinin öldüğünü belirtti.

Fulanilerin, Dogonların yaşadığı Saberre-Darrah ve Diankabo köylerine saldırdığını ifade eden kaynaklar, Dogonların da karşılık olarak Fulani köyü Madougou’daki birçok evi ateşe vermesiyle çatışmaların iyice alevlendiğini kaydetti.

Kaynaklar, 9 Mart'ta grupların karşılıklı silahlı saldırıları sonucu 10 kişinin yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Koro Valisi Adama Coulibaly, iki kabile arasında barış tesis etmek amacıyla geçen pazartesi güvenlik güçleri gözetiminde Dogon ve Fulanileri bir araya getirdi. Ancak aynı gün iki grup arasında Cenne köyünde çıkan çatışmalar sebebiyle 8’i Dogon 10 kişi öldü.

Bölgedeki kanaat önderlerinden Abdurrahman Dicko, “İki grup arasında 10 yıldır süren çatışmalara devlet müdahale etmeyince olaylar kişisel intikama dönüştü." diye konuştu.

Dicko, hükümete olaylara el atması ve suçluları adalete teslim etmesi çağrısında bulundu.

Aynı bölgede Haziran 2017’de iki grup arasında çıkan olaylarda 30 kişi hayatını kaybetmişti.


Kaynak: