Mazlumun yanında

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya Şubesi yurt içi ve yurtdışında yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettirirken Konya’ya özel projelerle de mazlumların yanında olmaya devam ediyor. Konya İl Müftü Yardımcısı ve TDV Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Yalman, faaliyetleri anlatarak “Mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Mazlumun yanında

Türkiye Diyanet Vakfı, yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı yardımlarla mazlumların yanında olmaya devam ediyor. TDV Konya Şubesi tarafından yapılan; çeyiz yardımı, yurtdışı yardımları, Yetim Gülerse Dünya Güler projesi, öğrencilere eğitim, konaklama, burs imkanları, su kuyusu, Ramazan paketi yardımları, yardım kartları, iftar sofraları, bayramlık kıyafetleri, Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş, Bir bot bir mont bir battaniye kampanyası ve Hediyem Kur’an olsun projelerinde binlerce mazluma ulaşıldı. Bunun yanında TDV Konya Şubesi Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında 481 yabancı öğrenciye yurtiçinde 406 öğrenciye burs-kurs-yurt imkanı sağladı. Konya da bugüne kadar 10 binin üzerinde öğrenciye burs-kurs-yurt imkanı sunuldu. Türkiye geneli 300 binin üzerinde öğrenci desteklendi.

muslumandan-yana-1.jpeg

TDV KONYA YURTİÇİ VE YURTDIŞINDA MAZLUMLARIN YANINDA

Proje ve faaliyetleri anlatan TDV Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yalman, “TDV Konya Şubesi, İl Müftümüz Prof. Dr. Ali Öge Başkanlığında 12 kişilik yönetim kurulu kararları doğrultusunda kararlarla yardımlar yapılıyor. TDV’nin her şubesince yapılan yardımlar Konya’da da yapılırken, bunun dışında Konya’ya özel programlı yardımlar da yapılıyor.

muslumandan-yana-9.jpg

Bunlardan birisi de çeyiz yardımıdır. Yuvalar Kuruyoruz projesiyle durumu uygun olmayan yeni evlenen veya evlenmek üzere olan çiftlere yardımlar yapılıyor. Bunun dışında Bir Bot Bir Mont kampanyasında Konya’nın 31 ilçesinde yardıma muhtaç çocuklara bu yardımlar ve alışveriş kart dağıtımı yapıldı. Konya’ya özgü yapılan ‘Genç Akademi’ projesi devam ediyor.

muslumandan-yana-11.jpg

Bu projede ilahiyat fakültesinde okuyan öğrencilerin dışında diğer fakültelerde okuyan öğrencilere kurs ve burs yardımları yapılıyor. Bunun yanında hafta belli saatlerde dini dersler veriliyor. Konya’da yurt olarak bir tane erkek 3 tane de kız öğrenci yurdu var. Bunun yanında Meram bölgesinde bir yurt yapma projemiz önümüzdeki günlerde başlayacak.

muslumandan-yana-12.jpg

Yurtiçinde birçok yardımlarımız devam ederken yurtdışında da önemli faaliyetler yapıyoruz. Yurtdışında Afganistan’da yardımlara başladık. Konya İl Müftülüğü Uzman Vaizi Ümmü Taş organizesinde aynı zamanda bir Kur’an Kursunda ekmek fırını açıldı. Bunun yanında Filistin’de bir Kur’an Kursunda yetimlere ve ailelerine gerekli yardımlar yapıldı. Yine Suriye’ye yardımlarımız sürüyor. Bu yardımların en kısa sürede ulaşması hayırseverlerimizin sayesinde oluyor. Bizlere güvenen hayırseverlerimizin güveniyle yardımlar açık ve belli şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Yine yurtdışında su sorunu çeken birçok ülkede insanların temiz suya ulaşması için uzun ömürlü su kuyuları açıyoruz. Hediyem Kur’an olsun kampanyasıyla yurtdışındaki birçok çocuğa Kur’an-ı Kerim hediye ettik” dedi.

muslumandan-yana-2.jpeg

“KONYALI HAYIRSEVERLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR”

TDV Konya Şubesi tarafından yardımların hayırseverlerin yoğun ilgisinden dolayı olduğunu belirten Müftü Yardımcısı Yalman, “Türkiye, dünyaya yardım yapan ülkeler arasında birinci sırada olduğu gibi Konya’da iller arasında en önde gelen şehir olarak göze çarpıyor. TDV’nin açık, şeffaf ve güvenilir olması aynı zamanda denetlenebilir özelliğiyle hayırseverlerimizin ilgisini fazlalaştırdı. Bu kapsamda Konyalı hayırseverler, yardımların ulaştırılması konusunda bizlere başvuruyor.

muslumandan-yana-6.jpg

Misafiriniz Var projesiyle Müftümüz Prof. Dr. Ali Öge başta olmak üzere vaizlerimiz ve imam hatiplerimizle birlikte esnaf ve iş adamlarımıza gidilerek TDV Konya Şubesinin faaliyetleri anlatılıyor. Bu çalışmalarımızın sonucu olarak hayırseverlerimizin ilgi ve alakası üst seviyelere geçti. Son 3 yıldır zekatları da toplamaya başladık. Zekatın harcanması gereken yerlere bu yardımlar en kısa sürede ulaşıyor” dedi.

muslumandan-yana-5.jpg

TDV KONYA, KARADAĞ’DA CAMİ YAPACAK

Müftü Yardımcısı Yalman, Konyalı yardımseverlerin destekleriyle Karadağ’da büyük bir cami yapılacağı müjdesini de vererek, “TDV Konya Şubesi tarafından Karadağ’da cami yapılacak. Buradaki yapılacak cami yetkisi TDV Konya Şubesine verildi. Buradaki cami Konya ile Karadağ arasında büyük bir gönül köprüsü olacak. TDV ilk defa bir ile cami yapmayı görevlendirdi. Konya olarak bu görevlendirmeden gurur duyduk ve Karadağ’daki kardeşlerimizle bu camii ile bağlarımız daha da güçlenecek. İnsanlarımız bütün bağış ve yardımlarını güvenli bir şekilde TDV şubelerimize emanet edebilirler. Çünkü bunlar en kısa yoldan ulaşması gereken yere ulaşıyor. Bu yardımlar ülkemize hayır duası olarak dönüyor” dedi.

muslumandan-yana-2.jpg

muslumandan-yana-3.jpg

 Muhabir
Etiketler :