MEC VAKFI Endonezyalıları güldürecek

‘Yüzde 100 Allah rızası, yüz binlerce tebessüm’ hedefiyle yola çıkan MEC (Mahmud Es’ad Coşan) Vakfı bu yıl 12.sini düzenleyecekleri Uluslararası Kurban Organizasyonu’yla Endonezya’daki Müslümanların yüzünü güldürmeyi hedefliyor.
MEC VAKFI Endonezyalıları güldürecek

Dünyadaki Müslümanların kurban bağışlarını ibadet hassasiyetiyle, unutulan diyarların gerçek ihtiyaç sahiplerine ilk elden ulaştıran MEC (Mahmud Es’ad Coşan) Vakfı tanıtım gönüllüleri Halis Can, Veysel Gökpolat, Orhan Arslangil ve Mustafa Gökerik bu çalışmayla 100 bin Müslümanın yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini söyledi.

4-1-1-006.jpg

HEDEF YÜZ BİN AİLE

Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren MEC Gönüllüsü Halis Can, “Endonezya Bölgesi dünyada şuanda en yüksek Müslüman nüfusunun bulunduğu ülke. Ama bu sömürge döneminden sonra günümüzde İslami kimliğinden ve temel değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Bu noktada ciddi faaliyetler yürütülüyor. Bu sebeple böyle bir organizasyonu Endonezya bölgesinde yapmaktayız. Buradaki Müslüman kardeşlerimizle bir temas kurma amacındayız. Bu yıl bu kardeşlerimizle ‘yüz bin tebessüm’ temasını işleyeceğiz. Bunun bir anlamı var. En az yüz bin aileye bu noktada kurban eti vesilesiyle ulaşacağız. Böyle bir hedefimiz var.” İfadelerini kullandı.

İBADET AVUSTRALYA’DA, DAĞITIM ENDONEZYA’DA

Kurban etlerinin Avustralya’dan temin edilip Endonezya’da dağıtıldığını söyleyen Can, “Avustralya’da kurban organizasyonu yapılıyor. Ciddi kalitede entegre tesisleri var. Avustralya, hayvancılık açısından üçüncü ülke sayılıyor. Burada en önemli detay şu, kurbanın bir bağış kampanyası gibi düşünülmemesi gerekir. Bunun bir ibadet olduğunu vurgulamaktayız. Dolayısıyla ibadet şartlarına dikkat ederek yapılması gerekiyor. Bu hassasiyetle layıkıyla yapıyoruz. En son aşamada da hiçbir aracıya bırakmadan ilk elden doğrudan kurban etlerinin ulaştırılması bizim için önem arz ediliyor. Avustralya’da kurbanlıklar önceden tespit edilip satıl alınıyor. Entegre tesislerinde kurban bayramı günlerinde tüm temizlik ve hijyen kurallarına uygun olarak kesiliyor. Kurbanlar parçalanıyor. Şoklanıyor ve paketleniyor. Paketten sonra bunların üzerlerine İnsan suresinin 8.ve 9.ayetleri özellikle yapıştırılıyor. Bu ayetlerde yapılmış olan iyiliğin insanlarda herhangi bir övgü veya teşekkür beklemediği, sırf Allah rızası için yapıldığı meali yer alıyor.” dedi.

4-1-2-007.jpg

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE BİZZAT ULAŞTIRIYORLAR

Etleri aracı olmadan direkt kendi vakıf görevlileri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyen Halis Can, “Endonezya’daki Müslümanlara görevli arkadaşlarımız vesilesiyle gerek toplu dağıtım şeklinde gerekse tek tek dağıtımı yapılıyor. 20 binin üzerinde kurban, Kurban Bayramı’nda kesilecek. Etin tazeliği ve temizliği muhafaza edilecek. 3 ay kadar sürecek bir çalışma olacak. Önceden isimler tespit ediliyor. Her bir aileye kurban eti alacağına dair kupon veriliyor.  Eti almaya geldiklerinde o kuponu görevliye teslim edip aileler etlerini alabiliyorlar. Böyle ciddi, profesyonel yapılmaya gayret edilen bir çalışma. Yani etler Avustralya’da dağıtılmıyor. Oradan gelip Endonezya’da dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bunların tamamı konteynırlarda gemiyle Endonezya’ya gelip oradaki gönüllülerimiz tarafından teslim alınıyor ve dağıtımı gerçekleştiriliyor.” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

4-1-3-005.jpg