MEDAŞ’tan Togg açıklaması! Konya'ya kaç hızlı sarj istasyonu yapılacak

MEDAŞ Yıllık Değerlendirme toplantısında konuşan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, Togg'un hızlı şarj istasyonlarıyla ilgili olarak “Süreci yakından takip ediyoruz ve bu alandaki firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. TOGG ve diğer yabancı markaların yöneticileriyle görüşmelerimizde şarj istasyonları için altyapı çalışmalarınızı başlattık. 6 şehirde 90 adet noktada şarj istasyonu çalışmamız başladı. Konya sınırları içinde de 55 adet şarj istasyonu yapıldı” dedi.
MEDAŞ’tan Togg açıklaması! Konya'ya kaç hızlı sarj istasyonu yapılacak

Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir’de elektrik dağıtımı yapan MEDAŞ, Yıllık Değerlendirme Basın Toplantısını Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirdi. Toplantıya MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Konuşmasına MEDAŞ’ta yapılan yatırımlarla başlayan Genel Müdür Uçmazbaş, son yıllarda yapılan yatırımlarla birlikte elektrik arızalarında da büyük oranda düşüş olduğuna dikkat çekti.

6 şehirde elektrik dağıtımında büyük bir dağıtım operasyonu yönettiklerini söyleyen Uçmazbaş, bu alanda en büyük elektrik dağıtım şirketlerinden birisi olduklarına değindi. Çalışmalarını artırarak devam edeceklerinin altını çizen Uçmazbaş, “Elektrik kesintilerinin en aza inmesi için yatırımlarımız devam ediyor. Kış kapımıza dayandı ve bu mevsimde arkadaşlarımız oldukça zor şartlarda çalışıyor. Dağlardaki hatlarımızda donmalar meydana geliyor ve arızalanmalara anında müdahale ediyoruz” dedi.

medas-2.jpg

“2 MİLYON 260 ABONEYE HİZMET VERİYORUZ

Genel Müdür Uçmazbaş, konuşmasının devamında MEDAŞ tarafından yapılan hizmet ve başarıları değerlendirdi. 2 milyon 260 aboneye hizmet verdiklerini söyleyen Uçmazbaş, “MEDAŞ’a telefonla ulaşan abonelerimizin büyük bir kısmına 20 saniyenin içinde cevap verdik. 3 bin 300 personelimiz ve 940 aracımızla 80 bin kilometrekarelik bir alanda hizmetimizi en iyi şekilde yürütüyoruz. Yıllık 16 milyon fatura düzenlenirken bir yılda 34 bin 200 proje onaylandı. Yıllık şirketimize yazılan yazı sayısı 44 bin 600 olurken yıllık müsaade sayısı ise 33 bin 500 olarak kayıtlara geçti. 2010 yılında meydana gelen yüzde 9,64 oranlık kayıp kaçak oranını 2022 yılında 5,75 oranına düşürdük. İşletme devlet tarafından yapılsaydı bu oran daha çok olurdu. Çalışmalarımızda vardiyalar yeniden düzenlenirken, riskli görülen hatların bakımı yapıldı. Yine afet planımız hazırlandı. Kesinti süresi yüzde 40 oranında düşüş görüldü. Kesinti hallerinde ise yüzde 45 oranında düşüş var ve bu oranı Avrupa standartlarına ulaştıracağız” dedi.

medas-5.jpg

“2022’DE 130 MİLYON DOLARLIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİ”

Yatırım oranlarını da açıklayan Genel Müdür Uçmazbaş, MEDAŞ olarak yatırımların hızlı bir şekilde devam ettiğinin altını çizdi. Türkiye’de bu alanda örnek olduklarını söyleyen Uçmazbaş, “2017 yılında 18 milyon dolar yatırım yapılırken bu sene 130 milyon dolarlık yatırım gerçekleşti. Gelecek sene de bu rakam 30 – 40 milyon dolar daha fazla olacak. Memnuniyet tarafından yapılan anketlere bakıldığı zaman yüzde 59 oranla bölgemizde birinci olduk. Muhtarlarla yapılan anketlerde de son 3 yıldır MEDAŞ birinci oluyor. Altyapı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Proje onay sürelerimiz eskiden 10 gün sürerken artık bu süreyi 1 güne düşürdük. Ar-Ge çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Tedarik sürekliliği ve teknik kalitenin artırılması kullanılan malzemelerin yerli ve milli imkanlarla üretilmesi amacıyla 15,6 milyon liralık Ar-Ge projesi yürütüyoruz. Tüm bu yatırımlarımızın başında dijitalleşme büyük bir kolaylık sağladı. Artık yazılımlarla arızalara müdahale ederken, işlemlerimizin büyük oranını dijital işlemlerle yaparak abonelerimize de büyük kolaylıklar sağladık. Uzaktan izleme sistemi kurduk ve bu sistemle arızalara anında müdahale ediyoruz. Yine eğitime ve sosyal hayata yatırımlarımız ve projelerimiz sürüyor. MEDAŞ’ın verdiği destekler 160 bin saat eğitim verildi. Konyaspor’unuzun stadyumunun resmi sponsoruyuz. Sosyal sorumluluk projelerimizde de yardımlarımız ve ziyaretlerimiz devam ediyor” dedi.

iste-turkiyenin-yerli-otomobili-1-1.jpg

“TOGG İÇİN ŞARJ İSTASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Müdür Uçmazbaş, Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Seyfullah Koyuncu’nun TOGG ve diğer elektrikli otomobiller için hızlı şarj istasyonu çalışmalarındaki hazırlıkları sorusunu cevapladı. Bu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Uçmazbaş, “Süreci yakından takip ediyoruz ve bu alandaki firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. TOGG ve diğer yabancı markaların yöneticileriyle görüşmelerimizde şarj istasyonları için altyapı çalışmalarınızı başlattık. 6 şehirde 90 adet noktada şarj istasyonu çalışmamız başladı. Konya sınırları içinde de 55 adet şarj istasyonu yapıldı” dedi. Uçmazbaş, kesintilerle ilgili olan soruyu da cevaplayarak, “Kesintilerin büyük bir kısmı bazı kurumlar tarafından yapılan kazılardan meydana geliyor. Yapılacak kazılarda bize haber verilmeden yapılıyor ve yer altındaki kablo kopabiliyor. Buna en kısa sürede müdahale etsek de ortaya çıkan bu kesintilerin yüzde 85’i bu sebeple ortaya çıkıyor” dedi.

• SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir