Medipol Başakşehir’in rakibi Sporting Lizbon'u tanıyalım

Bu sezon lider Benfica'nın epey gerisinde kalan Sporting Lizbon'un kadrosunda Fenerbahçe'den tanıdığımız Luis Neto da var. Aynı zamanda Beşiktaşlı Diaby'nin bonservisi de onlarda.
Medipol Başakşehir’in rakibi Sporting Lizbon'u tanıyalım

Geçen sezon Portekiz ligi'ni 3’üncü sırada tamamlayan Sporting Lizbon, UEFA Avrupa Ligi’ne direkt katılım hakkı kazandı.

LASK Linz, PSV Eindhoven ve Rosenborg’un bulunduğu D grubunu ikinci sırada tamamlayan Portekiz ekibi, son 32 turunda Medipol Başakşehir’in rakibi oldu.

Bu sezonda ligde istediği sonuçları alamayan Sporting, lider Benfica'nın çok gerisinde kaldı.

Sezon başında Raphinha, Bas Dost ve Thierry Correira gibi önemli futbolcularını kaybeden Başkent temsilcisi, kadrosunu Vietto, Jese ve Rosier gibi isimlerle güçlendirdi.

Lizbon'un en skorer ismi Bruno Fernandes...

10 numara mevkisinde oynayan Portekizli yıldız, geçen sezon 32 gol 18 asist, bu sezon ise 12 gol 10 asistlik performans sergiledi.

Geçtiğimiz sezon Portekiz kupasını müzesine götüren Spoting'in kadrosunda Fenerbahçe'den tanıdığımız Luis Neto da var.

Beşiktaş forması giyen Abdoulaye Diaby’nin bonservisi de Lizbon ekibinde.. 

Türk takımlarıyla maçları
Sporting Lizbon, daha önce Türk takımlarıyla 6 maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

İlk kez bir Türk takımıyla 1993-1994 sezonu UEFA Kupası'nda eşleşen Portekiz ekibi, rakibi Kocaelispor'u 0-0 ve 2-0'lık skorlarla eledi.

Portekiz temsilcisi 2003-2004 sezonu UEFA Kupası'nda Gençlerbirliği'yle eşleşmişti. Gençlerbirliği, Ankara'da 1-1 berabere kaldığı rakibini deplasmanda 3-1 yenerek tur atlamıştı.

Sporting Lizbon, son olarak 2015-2016 sezonu UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında Beşiktaş'la karşılaştı. Beşiktaş, rakibiyle İstanbul'da 1-1 berabere kalırken, Portekiz'deki maçı Sporting Lizbon 3-1 kazanmıştı.

Bu sezon 3 hocayla çalıştı

Sporting Lizbon, bu sezon 3 farklı teknik adamla çalıştı.

Sezona Hollandalı çalıştırıcı Marcel Keizer'le başlayan Sporting Lizbon, ligin 4. haftasında teknik adam değişikliğine gitti. Kısa bir süre Portekizli Leonel Pontes'le yola devam eden Sporting Lizbon, eylül ayının sonunda takımın başına 43 yaşındaki Jorge Silas'ı getirdi.

Kaynak: TRT SPOR