Mehir Vakfı’ndan ‘Afrika’da Kur’an Kardeşliği’ projesi

Mehir Vakfı ‘Afrika’da Kur’an Kardeşliği’ projesi kapsamında 15 Afrika ülkesinde 20 bin Afrikalı çocuğun eğitimini kolaylaştırmak için Kur’an-ı Kerim dağıtacak.
Mehir Vakfı’ndan ‘Afrika’da Kur’an Kardeşliği’ projesi

Mehir Vakfı ‘Afrika’da Kur’an Kardeşliği’ projesi başlattı. Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem düzenlenen basın toplatışında projeyle alakalı bilgiler verdi.  İslam Dünyası STK’ları Birliği (İDSB), Türk Kızılayı, Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Mehir Vakfı işbirliğiyle ‘Afrika’da Kur’an Kardeşliği’ isimli proje başlattıklarını ifade eden Aygül Erdem, Afrika’da bulunan mevcut okulların misyoner tutumları ve sömürgecilere karşı vermiş oldukları tepkiler sebebi ile Afrikalı kardeşlerimiz kendi eğitim sistemlerini geliştirmişlerdir. Çocuklar sabahları medrese dersine öğleyin okullarına gidiyor,  akşamüzeri ise tekrar medreseye gelip eğitimlerine devam ediyorlar” diye konuştu.

EĞİTİM İÇİN MÜCADELE VERİYORLAR

Ülkelerinde yaşanan ekonomik krizden dolayı minik ellerin kalem tutmasına izin vermediğini ifade eden Erdem, “Hiçbir şekilde defter ve kalem kullanmadan sadece öğretmenlerinin söyleyerek çocuklarına tekrar ederek öğrenmesi yöntemine dayanan şifahi eğitim sistemi, imkansızlıklardan dolayı Afrika ülkelerinde vazgeçilmez bir yöntem haline gelmiştir. ‘Luh’ adı verilen tahta levhalar yaşanan bu zorlukların nasıl aşıldığına dair en güzel örnektir. Luh üzerine yazılan her bilgi ve ayet ezberleninceye kadar silinmeden bekletilir, ezberleme tamamlanınca levha silinir ve yeni dersler levhaya yazılır. Neredeyse her aileden bir hafızın yetiştiği bu ülkelerde eğitim için örnek bir mücadele sergilenmektedir” şeklinde konuştu.

15 ÜLKEDEN 20 BİN ÇOCUĞA ULAŞILACAK

Kampanyada 20 bin Afrikalı çocuğun eğitimin kolaylaştırmak ve kardeşlik köprüsü oluşturmak için tüm hayırseverlerin desteklerini beklediklerinin altını çizen Erdem, “1 Adet Kur’an-ı Kerim bedeli 13 TL. Göndreceğimiz Kur’an-ı Kerim’ler Somali, Sudan, Yemen, Gana, Kenya başta olmak üzere 15 ülkede olmak üzere dağıtılacaktır” dedi.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ