Mehir'den 100 Filistinli çifte toplu düğün
Mehir Vakfı, Filistin Âlimler Birliği Heyeti işbirliğiyle 100 Filistinli çifte İstanbul'da toplu düğün merasimi gerçekleştiriyor.
Mehir Vakfı tarafından İstanbul’da yapılacak olan Filistinli 100 çiftin düğününün yapılacağı Filistin Toplu Düğün programı hakkında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, Kültür İşleri Müdürü Mehmet Kazak, Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özdemir, Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem, Mehir Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Fatma Nur Aşçı, Genç Mehir Başkanı Abdullah Şafak, Dostluk Derneği Başkanı Ömer Faruk Seleş katıldı.
“12 BİN 500 ÇİFT EVLENDİRİLDİ”
Mehir Vakfı’nın kurulduğu günden bu yana hayırseverlerin destekleriyle yurtiçinde ve yurtdışında yaklaşık 12 bin 500 çiftin evlenmesine vesile olduğunu ifade eden Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2017 – 2018 yılı Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen bir toplantıyla Kudüs Yılı ilan edilmiştir. Bizlerde vakıf olarak Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına 100 Kudüslü çifti evlendirerek katkı sağlamak istedik” dedi. Erdem, “Vakfımız 2009 yılından bu yana evlenmeye karar vermiş ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlenemeyen Filistin - Gazze’de 500 çifti, İstanbul ve Ankara’da 300 çifti evlendirmiştir. 17 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 15.00’da Sultanbeyli Belediyesi, Mehir Aile Derneği, Filistin Âlimler Birliği Heyeti ve Vakfımızın ortaklaşa Sultanbeyli Spor Salonunda yapacağımız 100 çiftin toplu düğünüyle bu rakam 900 çifte ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.
“KUDÜS NE KADAR FİLİSTİNLİLER İSE O KADAR DA BİZİM”
Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü ise “100 Filistinli çiftin evlilik törenlerini Sultanbeyli’de taçlandırmış olacağız. Çok öncesinde yapılan hazırlıklar için Mehir Vakfı’na teşekkür ediyoruz. Hayırlı işlere vesile oluyorlar. Bizde bu güzel çalışmada kendileriyle işbirliği yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz çok büyük ve köklü bir medeniyetin bugünkü temsilcileriyiz. Biz bu coğrafyalardan gelen kardeşlerimizi misafir olarak addetmiyoruz. Kudüs ne kadar Filistinliler ise o kadar da bizlerindir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER
Bakmadan Geçme