Mehir’den iki tır yardım iyilik yoluna gönderildi

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ile Mehir Vakfının birlikte organize ettiği “Yolun İyilik Olsun” kampanyası kapsamında Suriye’ye iki tır kıyafet yardımı gönderildi.
Mehir’den iki tır yardım iyilik yoluna gönderildi

Konya'da Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya Şubesi ile Mehir Vakfı'nın "Yolun İyilik Olsun" kampanyası kapsamında temin edilen 2 tır kıyafet Suriye'ye ulaştırılmak üzere Hatay'a gönderildi.

mehir-vakfi-magazalar-muduru-fatma-nur-asci.JPG

KONYA’DAN SURİYE’YE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Konya’dan Suriye’ye kardeşlik köprüsünü güçlendirmek amacıyla hazırladıkları ayni yardım aracında bulunan malzemelerin içeriği hakkında bilgi veren Mehir Vakfı Mağazalar Müdürü Fatma Nur Aşcı, “Suriye’de yaşayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtılmak üzere giyim, ayakkabı, tekstil başta olmak üzere 2 milyon 200 bin 783 TL değerinde 71 kalemden oluşan 15 bin 401 adet ürün bulunmaktadır. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen vakıf yöneticilerimize, bu yardımların temininde bizlere desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize, bu eşyaların Suriye’de yaşayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılmasında yardımcı olan ülkemizin güzide kuruluşu Türkiye Diyanet Vakfına çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

konya-il-muftusu-ahmet-pocanoglu-1.JPG

‘KONYA’NIN GAYRETİ KONYA’YA BEREKET GETİRİYOR’

Konya’nın yardım konusunda gayretli bir şehir olduğuna dikkat çeken Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “Konya’nın hem İslam ümmetimiz hem de zor durumda olan milletimiz için çok önemli katkıları vardır. Bu sebeple şehrimizin bu gayreti şehrimize bir bereket de getirmektedir. Şehrimizin düzenli bir şekilde gelişmesine ve zenginleşmesine vesile olmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bölgeye bugüne kadar 71 tır un gönderdik. 8 tır 176 ton gıda gönderdik. 1 tır yatak, battaniye ve yastık gönderdik. Ramazan’dan önce 5 tır, 5 bin adet Ramazan gıda paketi gönderdik. Bugünkü değerlerle hesap edecek olursak bunun değeri gerçekten çok yüksek. Tabi ki mevsim harman mevsimi, yaz mevsimi, özellikle Konyalılarımızı zekatlarını verme konusunda, sadakalarını verme konusunda ve özellikle mahsullerinin zekatını verme konusunda Konyalıları teşvik ediyorum” diye konuştu. 

konya-il-muftusu-ahmet-pocanoglu-2.JPG

‘SADAKA VERMEK MALI EKSİLTMEZ’

Sadaka vermenin önemine dikkat çeken Poçanoğlu, “Biz zaten bu tür merasimlerini insanları örnek olsun, teşvik olsun diye yapıyoruz. Şehrimiz için bereket olsun diye merasimler düzenliyoruz. Bu sebeple bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Konya’nın bu hareketi muhakkak Konya’ya bir bereket, bir sağlık, bir afiyet olarak dönecektir. Buna inanıyor ve iman ediyorum. Şunu da biliyorum ki sadaka vermek asla malı eksiltmez. Malı eksiltmediği gibi belaları savar, hastalıkların şifasına vesile olur. Ben bu çabamızın pandemi sürecinde de milletimizin, memleketimizin sıhhat ve afiyetine vesile olmasını Cenabı haktan niyaz ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

mehirden-1.JPG

mehirden-2.JPG

mehirden-3.JPG

mehirden-4.JPG

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ