Mehmet Baykan: Esnafımız AK Parti'mizin yanında

Konya'da Toptancılar Çarşısı'nda saha çalışmaları yapan AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mehmet Baykan, "Toptancılar esnafı her zaman AK Parti'mizin yanında oldu. Yanında olmaya devam ettiğini de görüyoruz. Burada AK Parti açısından her şey güzel" dedi.
Mehmet Baykan: Esnafımız AK Parti'mizin yanında

28. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mehmet Baykan, seçim çalışmaları kapsamında Selçuklu ilçesinde saha çalışmaları gerçekleştirdi. Baykan, Toptancılar Çarşısı esnafıyla bir araya geldi. Çarşı esnafının AK Parti'nin yanında yer aldığını söyleyen Mehmet Baykan, "Saha çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Toptancılar Çarşısı Türkiye'de siteleşmenin ilk örneklerinden. 1970'lerde bedesten esnaflarının bir araya gelerek oluşturduğu Toptancılar İş Yeri Yapı Kooperatifi, Merhum Ahmet Hilmi Nalçacı'nın yol açması ve Merhum Yılmaz Kulluk'un teşvikleriyle önce 10 blok olarak oluşturuldu. Çocukluğumuzda olduğu için az çok hatırlıyoruz. Otogar daha yeni yapılıyordu, açılmamıştı. 10 bloktan gerisi tarlaydı. Fakat yıllar sonra Toptancılar Çarşısı Konya ticaretinin kalbi olan bir mekan haline geldi. Toptancılar esnafı her zaman AK Parti'mizin yanında oldu. Yanında olmaya devam ettiğini de görüyoruz. Burada AK Parti açısından her şey güzel. Eksiğimiz olan yerlere takviye etmeye de devam edeceğiz” dedi.

mehmet-baykan-esnafimiz-ak-partimizin-yaninda-2.jpg

'GENÇLERİN AK PARTİ'YE TEVECCÜHÜ FAZLA'

14 Mayıs seçimlerine gençlerin yoğun katılım göstereceğini ve AK Parti'ye de teveccühün fazla olduğunu vurgulayan Mehmet Baykan, "4 milyon 700 bin gencimiz oy kullanacak. Bunun 170 bini de Konya'da. Hem bizim toplumdan aldığımız geri dönüşler hem de kamuoyu istatistikleri zaten bu gençlerin yüzde 50-55 oranında AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan dediğini biliyoruz. Geride kalan kararsız bir kitle var. Bir de üçüncü bir alternatife yönelen kitle var. Ama sonuç itibariyle ilk turdan biteceğine gönülden inandığımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eğer ki ikinci tura kalması durumunda yine büyük oranda Recep Tayyip Erdoğan diyorlar” diye konuştu.

mehmet-baykan-esnafimiz-ak-partimizin-yaninda-3.jpg

'KARARLI OLDUKLARINI GÖRÜYORUZ'

Gençlerin kararlı olduklarını gördüklerini belirten Mehmet Baykan, "Genç; yetkisini kullanan, iradesini ortaya koyan bir kitledir. Gençlerimizde bu kararlılığı görüyoruz. Ülkenin geldiği noktayı görüyorlar. Onlara bu ülkede 20 yıl önceki askerlik şartlarını anlatıyoruz. Onlara bu ülkede terörün nelere mal olduğunu anlatıyoruz. Bu gençlerimizin ders kitapları masalarına koyuldu. Ama onlardan önceki nesilde insanların kuyruklarda kapış kapış sıraya girerek ders kitapları aldığını anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DE GÜÇLÜ BİR İKTİDAR VAR'

AK Parti Hükümeti döneminde Türkiye'de güçlü bir iktidarın olduğunu söyleyen Mehmet Baykan, "Konya-Ankara yolunun 3 saate düştüğünü anlatıyoruz. SSK hastanelerinde insanların ilaç kuyruklarında beklediğini anlatıyoruz. Kararsız olanlar başta biraz ilgi göstermese de vakit ayırdığımız zaman ikna etme noktasına geliyoruz. Çünkü Türkiye'de güçlü bir iktidar olmasaydı, Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı biz hala doğal gazımızı çıkaramazdık, hala Gabar'da petrol çıkaramazdık. 20 yıl oldu artık değişsin diyorlar. Kaybede kaybede bıkmayan bir muhalefet değişmiyor da kazana kazana, ülkeye hizmet ede ede, yollar açmış, köprüler yapmış, hastaneler yapmış bir iktidar niye değişsin. Bu şekilde söylüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :