Mehmet Şimşek’in adı açıklandı, dolar düşüşe geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı. Ekonominin başına Mehmet Şimşek'in getirilmesinin ardından döviz piyasasında ters yönde hareketlenme oldu. Sabah saatlerinde 22 liraya göz kırpan dolar, akşam saatlerinde 21 liraya kadar düştü.
Mehmet Şimşek’in adı açıklandı, dolar düşüşe geçti

28 Mayıs seçimlerinden zaferle ayrılarak yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yemin ederek yeni dönemdeki görevine resmen başladı. Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde kameraların karşısına geçerek yeni kabine listesini açıkladı.

DOLAR DÜŞÜŞTE

Türkiye Yüzyılı'nın yeni bakanlarının açıklanmasının ardından uzun süredir merak konusu olan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeniden Hazine ve Maliye Bakanı oldu. Bu gelişmelerin ardından dolar fiyatları düşüşe geçti. Sabah saatlerinde 21.50 TL'yi gören dolar fiyatları akşam saatlerinde 21 liraya kadar geriledi.

DOLAR İÇİN 35 TL UYARISI

Dolar hakkında yapılan iddialar içinde açıklamalarda bulunan İslam Memiş doların 30 lira olacağı yöndeki iddialara çok fazla inanıldığını vurguladı. Bu gibi haberlere inanan kişilerin ellerindeki tüm malı satıp dolar almaya yoğunlaşmalarını bildirdi. Doların 35 TL olacağı hakkında yapılan söylemlerin sadece bir sosyal medya iddiası olduğunu vurguladı. Seçim için milletin ekonomik yönden galeyana getirildiğini vurgulayan açıklamalarda bulundu. Dolar kurunun seçimi için yapılan bir tuzak olduğunu vurgulayan İslam Memiş bu tuzağa birçok kişinin düştüğünü de vurguladı. Milletin galeyana gelmesi için yapılan bir tuzak olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler
Etiketler :