Memleket Partisi olağanüstü kurultaya gidiyor

Memleket Partisi, yönetim kurulunda yaşanan istifalar nedeniyle Parti Meclisini (PM) yenilemek amacıyla 23 Temmuz Cumartesi olağanüstü kurultay yapacak.
Memleket Partisi olağanüstü kurultaya gidiyor

Genel Başkanvekili Gaye Usluer başta olmak üzere çok sayıda yönetim kurulu üyesinin geçen ay istifa ettiği Memleket Partisi, istifaların ardından Merkez Yönetim Kurulunu toplamış ve olağanüstü kurultay kararı almıştı.

Genel Başkan Muharrem İnce'nin "kuruluş sancılarından kurtulmak" amacıyla düzenleyeceklerini açıkladıkları 1. Olağanüstü Kurultay bu cumartesi günü Ankara'da bir otelde gerçekleştirilecek.

Kurultay hakkında AA muhabirine bilgi veren Parti Sözcüsü İpek Özkal, neden olağanüstü kurultay kararı aldıklarını açıklarken, siyasi partilerin kuruluş sürecinin sancılı olabildiğini, Memleket Partisinin de dönem dönem olan istifalar sebebiyle bu sancılı süreci yaşadığını ifade etti.

- 825 delege oy kullanacak

Kurultaylarının bir demokrasi şöleni içerisinde geçeceğini belirten İpek Özkal, olağanüstü kurultayda 825 delegenin oy kullanacağını bildirdi.

Olağanüstü kurultayda genel başkan seçimi olmayacağını kaydeden Özkal, yalnızca PM ve Genel Disiplin Kurulu üyeleri için seçime gidileceğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :