Memur-Sen’den Macron’a tepki

Memur- Sen Konya İl Temsilciliği, Fransa’da başta Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olmak üzere Fransız yetkililerin Hazreti Muhammed’i hedef alan karikatürleri savunmalarına ve İslam karşıtı açıklamalarına tepki gösterdi.
Memur-Sen’den Macron’a tepki

Memur- Sen Konya İl Temsilciliği, Hazreti Muhammed’e hakareti destekleyen Fransa’ya karşı tek ses oldu. İnsanlığın inançlarını hedef almanın özgürlük değil küstahlık olduğunu vurgulayan Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Biz insanız, elbette inanacağız. Biz insanız, elbette insan onurunu savunacağız. Biz insanız, inancımızı ve değerlerimizi koruyacağız. İnanca ve değerlere savaş açanlara, kutsallarımıza hakaret edenlere karşı dayanışmayı güçlendireceğiz ve birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

memur-senden-macrona-tepki-1.jpg

‘ASLINDA MACRON BİR GÖRÜNTÜ’

Avrupa'da birçok ülkede İslam’a karşı bir cinnet hali yaşandığına dikkat çeken Başkan Karlıer, “Aslında Macron, bir görüntü. Almanya'da cami baskını, Hollanda'da Gert Wilders 'in terör ve şiddet içeren konuşmaları ve nihayet Macron'un, ifade hürriyeti arkasına sığınarak, İslam'a ve peygamberine saldıran unsurlara sahip çıkması cinnetin boyutlarını göstermektedir. Burada bir parantezle başka tepkimizi de özellikle ifade edelim. Kutsal emanetlerimizin mekânı olmakla yetinip, kutsala sahip çıkmayı beceremeyen Suudi Arabistan yönetimini ve onunla aynı kulvarda bulunmaya teşne Birleşik Arap Emirliklerini de tarih ve bizler not ediyoruz. Dine ve Kutlu Nebi'ye dönük hakaret faillerinin kuyruğuna takılan ülkelerin ve yöneticilerin, emperyalist taşeronluğu ve kapitalistlerin sömürü baronluğu sıfatlarının sona ermesinin de yakın olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

‘MACRON KİRLİ SİYASETİNE MALZEME ARIYOR’

“Avrupa'daki kimi siyasetçilerde olduğu gibi Macron’da kirli siyasetine malzeme aramaktadır” diyen Karlıer, şöyle konuştu: “Macron, sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş zihinler tarafından çizilmiş karikatürlere sahip çıkarak, teröre ve kine ortak olmaktadır. Bu bir akıl yitimidir. Son birkaç aydır, ısrarla İslam ve Müslümanlar üzerinden güç devşirmeye çalışan, deyim yerindeyse, aklını yitirmiş küresel emperyalist odaklara yardakçılık yapan Macron'u korku çemberi sımsıkı sarmış durumda. Macron, insandan korkuyor. Macron, adaletten korkuyor. Hülasa, Macron İslam'dan korkuyor.”

MACRON KİMİ VE NEYİ GİZLİYOR?

Emmanuel Macron ve diğerlerinin kimi gizlediğinin, kimi kolladığının iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen Karlıer, “Dünya'nın imkanlarını, insanların inançlarını çalanlar yani Macron gibiler, inanca ve kutsallara hakaretle yenilgilerini gizlemeye, yok oluşlarını geciktirmeye, kirli düzenlerini devam ettirmeye yönelik tetikçi konumlarını devam ettiriyorlar. Bizim gözümüzde Macron ve benzerleri emperyalistlerin amelesi, kapitalistlerin, finans baronlarının hademesidir. Güzel ahlak için gönderilmiş Hz. Resulü hakaretlerine konu eden zihniyet, dünya üzerinden silinmeye mahkumdur. Bütün dünya duysun ki, bizim için Hz. İsa da Hz. Musa da, Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e kadar bütün peygamberler kutsaldır, haktır, sataşmadan dahi muaftır. Çünkü onlar, insana onuru ikram, insanlığa felah imkân haline getirmek için yaşadılar, yaşattılar ve hakikati, doğruyu yaydılar” ifadelerine yer verdi.

‘YAŞANAN BİR YOK OLUŞ CİNNETİDİR’

Yaşanan olayların aslında bir yok oluş cinneti olduğunu savunan Karlıer, “Macron, mazlumların kanı ile semirmiş emperyalist coğrafyanın, en zayıf ülkesinin lideri olması bakımından beyhude terör çığlıkları atmaktadır. Zira virüs Fransa'yı esir almıştır. Yıkılan ve yok olan sömürü ve onu var eden düzendir. İcra ve inşa edecek olansa inanan özgür insanın iradesi ve adil dünya düzeni mücadelesidir. Ve beklenen şudur ki, sefer insana mahsus, zafer imana dairdir. Uyanan bu dünyayı selamlarken, gönlümüzce rahmet peygamberine salavat getiriyor ve bütün benliğimizle, bütün güzel sözlerin insicamıyla sesleniyoruz: Ya Muhammed seni seviyoruz. Ya Resul seni seviyoruz. Ya Nebi seni seviyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ