Memur ve emekli zammı TBMM Genel Kurulu'nda

En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılaması ve emeklilere verilen yüzde 25'lik zam bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Salı günü ise ise 1.1 trilyon liralık ek bütçe Plan ve Bütçe Komisyonu’nun gündemine gelecek.
Memur ve emekli zammı TBMM Genel Kurulu'nda

Memur ve emekli zammı, konut kirasında tavan artış oranının süre uzatımı ve ek bütçe. Meclis bu hafta milyonları yakından ilgilendiren düzenlemeler için mesai yapacak.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI MECLİS GENEL KURULU'NDA GÖRÜŞÜLECEK

11 Haziran Salı günü toplanacak Genel Kurul’da Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen torba teklif görüşecek. O kanun ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükselecek. Memurlara 8 bin 77 liralık seyyanen zam da paket içerisinde bulunuyor.

SSK VE BAĞ KUR EMEKLİLERİ BU AY ZAMLI MAAŞ ALACAK

Torba kanuna komisyonda eklenen madde ile emekli maaşına yüzde 25 zam yapıldı. Bu zam oranı ile kök aylığı 7 bin 500 liranın altında olan emeklilerin maaşları 7 bin 500 liraya yükselecek. Emekli zammı, dul ve yetim aylıklarına da etki edecek. Kanunun bu hafta Meclis’ten geçmesi halinde SSK ve BAĞ-KUR emeklileri bu ay zamlı maaş alacaklar.

KİRA ÜST SINIRI VE DENETİMİLİ SERBESTLİK DÜZENLEMESİ DE YAPILACAK

Konut kiralarının artış oranındaki %25’lik üst sınırın süresi 1 Temmuz itibariyle dolmuştu. Bu sürenin 1 Temmuz 2024’e uzatılması da Genel Kurul’da görüşülecek. Öte yandan 31 Temmuz 2023’e kadar koronavirüs izninde olan hükümlülerin cezaevine geri dönmemelerini sağlayacak yasa da hüküm altına alınacak.

EK BÜTÇE TEKLİFİ VERİLECEK

Bu arada ek bütçe de salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. 4 maddelik teklifle 2023 bütçesine 1.1 trilyon liralık ödenek eklenecek. Ek bütçenin perşembe günü Genel Kurul’a gelmesi bekleniyor. Ayrıca Saadet ve Gelecek Partilerinin, Saadet Partisi çatısı altında kurduğu ortak grup da ilk toplantısını çarşamba günü yapacak.

Etiketler :