Memura çifte zam!

Bayram ertesinde Meclis, milyonları ilgilendiren düzenlemeler için kolları sıvayacak. Temmuz zammı öncesi atılacak ilk adım memur maaş zammı için olacak.
Memura çifte zam!

Bayram ertesinde Meclis, milyonları ilgilendiren düzenlemeler için kolları sıvayacak. Temmuz zammı öncesi atılacak ilk adım memur maaş zammı için olacak. En düşük memur maaşı 22 bin TL seviyesine yükseltilecek. Refah payı dahil yüzde 40-45 oranında artması beklenen memur maaşı için ikinci torba yasada ise birinci derecedeki tüm memurların 3600 ek gösterge kapsamına dahil edilmesi yer alacak. Düzenleme ile 25 yıllık çalışanın aylığına bugün itibarıyla yaklaşık 2.115 lira ilave edilecek.

Memur maaş zammı için geri sayım başladı. 6 aylık enflasyon oranının belirlenmesinin ardından enflasyon farkı, toplu sözleşme ve refah payı ile artacak memur maaşı en düşük 22 bin TL olacak. Bu kapsamda Kurban Bayramı’nın ardından Meclis’te hareketli bir hafta yaşanacak. Meclis’e gelecek ilk torba yasa ile en düşük memur maaşı düzenlemesinin Temmuz ayı maaş dönemine yetiştirilmesi planlanıyor.

Etiketler :