'Meram iki ayrı final heyecanı yaşadı'

Meram bir günde iki ayrı heyecanlı finale sahne oldu. Meram Belediyesi MEGA Projesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ortaokullar bilgi yarışması ‘Haydi Bil Bakalım’ ile liseliler ise ‘Haydi Konuş Bakalım’ münazara yarışmasında final heyecanı yaşadı.
'Meram iki ayrı final heyecanı yaşadı'

Meram’da ortaokullar bilgi, liseler ise münazara yarışmasında kıyasıya yarıştı. Meram’da ortaokullar arasında düzenlenen ‘Haydi Bil Bakalım’ bilgi yarışması ve liseler arası ‘Haydi Konuş Bakalım’ münazara yarışması ilçe finalleri Mehmet Beğen Ortaokulu Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. AK Parti Konya Milletvekilleri Latif Selvi ve Mustafa Hakan Özer, Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca da final yarışmalarında öğrenci ve öğretmenleri yalnız bırakmadılar. Meram Belediyesi MEGA Projesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen yarışmaların sonunda gülen taraflar Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu ve Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

GENÇLER KIYASIYA YARIŞTI

Öğrencilerin sosyal ve kültürel yönlerini geliştirmek, özgüvenlerini artırmak ve bilgilerini sergilerken hem öğretmeyi hem de eğlendirmeyi amaçlayan ‘Haydi Bil Bakalım’ bilgi yarışması Meram’da bulunan ortaokul 6. sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirildi. Yarışmanın finali sonucunda Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu birinci, Vali Necati Çetinkaya Ortaokulu ikinci, Muhittin Güzelkılıç İmam Hatip Ortaokulu üçüncü, Fevzi Çakmak Ortaokulu ise dördüncü oldu. Bilgi yarışmasının ardından geçilen ‘Haydi Konuş Bakalım’ münazara yarışmasının finalinde ise Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Konya Lisesi yarıştı. ‘Sosyal Medya insanlar arası iletişimi güçlendirir mi? ‘ konulu münazaraların sonunda Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi Meram birincisi oldu.

YARIŞMACI GENÇLER İZLEYENLERİ KENDİLERİNE HAYRAN BIRAKTI

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, MEGA kapsamında pek çok faaliyet gerçekleştirildiğini ifade ederek eğitimlere önemli katkı sunan bu faaliyetleri için Meram Belediyesi ve Başkan Mustafa Kavuş’a teşekkür etti. Konuşmasında yarışmalara katılan öğrencileri tebrik eden ve yarışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eden Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, finaller sonunda birinci olan gençlerin Meram’ı en güzel şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer de bugünün kahramanlarının finale katılan öğrenciler olduğunu ifade ederek “Uzun bir maratonun sonunda gelinen finaller de heyecan verici oldu. Katılan tüm okullarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu. Yarışmalara katılan öğrencileri bir uzman gözüyle değerlendirdiğini ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise organizasyonun güzel bir ortamda gerçekleştiğine vurgu yaparak, “Her yönüyle güzel yarışmalar oldu. Öğrencilerimiz özgüvenli ve konusuna hakimdi. Hepsi harikaydı. Hepsini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Yarışmaların ardından okullar ödüllerini protokolün elinden aldılar.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :