Meram’a modern kurban pazarı

Meram Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını tamamladı.
Meram’a modern kurban pazarı

Meram Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların güven ve huzur içerisinde kurbanlıklarını alabilecekleri kurban pazarıyla ilgili düzenleme çalışmalarını tamamladı. Loras Mahallesi’nde yaklaşık 160 bin m2’lik alanı kapsayan kurban pazarındaki çalışmaları tamamladıklarını belirten Başkan Fatma Toru, “Güvenlik kontrol birimi, veterinerlik hizmetleri, altyapısı ve sosyal tesisleriyle vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde kurbanlık alışverişlerini yapabilecekleri bir pazar oluşturmuş olduk” dedi.

 

6 VETERİNER GÖREV YAPACAK

Kurban pazarı hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı için vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde kurbanlık alışverişini yapabilmesi maksadıyla Loras Mahallesi’nde 160 bin m2’lik bir alanda kurbanlık satış alanı düzenlememizi tamamladık. Pazarda 6 veterinerimiz görev yapacak. Pazara getirilen hayvanların hem bulaşıcı hastalıklar yönüyle kontrolünü hem de kurbanlık vasfı taşıyıp taşımadıklarının kontrolünü yapacaklar. İki ayrı güvenlik noktasında bu kontroller yapılacak. Bu alanda 2 adet hayvan indirme rampası bulunmaktadır. Yağış durumunda sıkıntı yaşanmaması için pazar içindeki ana aksların soğuk asfaltı yapıldı, kalan akslara da bayır malzemesi serilerek vatandaşımızın toz ve çamurdan etkilenmeden rahat ve huzur içinde kurbanlık alışverişine imkân sağladık” dedi.

1078 ADET PATOK BULUNUYOR

Belediye olarak vatandaşların kurbanlık alışverişlerinde mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarına dikkat çeken Başkan Toru, “Kurbanlık alanımızda her biri 65 m2 olmak üzere 528 adet büyükbaş hayvan patoğu ve 55’er m2’lik 550 adet küçükbaş hayvan patoğu olmak üzere toplam 1078 adet patok yer almaktadır. Başvurularla ilgili kura çekimini yaptık ve yeni başvurular da halen devam ediyor.  Belediye olarak vatandaşlarımızın kurbanlık alışverişlerinde mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm tedbirleri aldık. Bu çerçevede kurban pazar yerinin etrafı tel çit ile çevrildi. Satıcılar ve alışveriş için gelen vatandaşlarımızın tuvalet, mescit, kantin gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere burada sosyal tesislerimizi de düzenledik. Güvenlik kontrol birimi, veterinerlik hizmetleri, altyapısı ve sosyal tesisleriyle vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde kurbanlık alışverişlerini yapabilecekleri bir pazar oluşturmuş olduk. Bu alandaki hizmetimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Şimdiden vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik eder; milletimize, ülkemize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini dilerim. Akan kanın durması ve Müslümanların dirilişine de vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.   

meram’a-modern-kurban-pazari-1.jpg