Meram’da “Haydi Bil Bakalım” yarışması yapıldı

Konya geneli özel okullar hariç tüm ilçelerdeki ortaokul 6. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen ve artık geleneksel bir hâl alan “Haydi Bil Bakalım” bilgi yarışması Meram’da başladı.
Meram’da “Haydi Bil Bakalım” yarışması yapıldı

Haydi Bil Bakalım ortaokullar arası bilgi yarışması; ortaokul 6. sınıf öğrencilerimizin sosyal kültürel yönlerini geliştirmek, öğrencilerin bilgilerini yarışma ortamında pekiştirmeyi sağlamak, öğrencilerimizin sosyal sorumluluklarını arttırmalarını sağlamak, çocuklarımızın kendine olan özgüvenlerinin arttırılmasını sağlamak, bilgilerini sergilerken hem öğretmek hem de eğlendirmek, öğrencilere motivasyon ortamı oluşturmak maksadıyla yapılıyor.

hadi-bil-bakalim-yarismasi-1.jpeg

Yarışma soruları bilgi ve genel kültüre dayalı 20 sorudan oluşuyor. Her soruda beş puan veriliyor. Bilgi sorularının 12 tanesi müfredata uygun hazırlanmış, kalan 8 soru ise Konya, Türkiye ve Dünya konuları ile ilgili olarak düzenleniyor.

hadi-bil-bakalim-yarismasi-2.jpeg

Meram İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen komisyon tarafından çekilen kura sonucunda ilk tur mücadeleleri tüm hızıyla sürerken yarışmaya katılan öğrencilerin heyecanları görülmeye değerdi.

hadi-bil-bakalim-yarismasi-3.jpeg

Yarışmanın ilk turunda toplam 55 ortaokulun mücadele etmesi için her grupta beşer okulun yer aldığı 11 grup oluşturuldu. İlk tur yarışmaları 5 Aralık 2022 ile 12 Aralık 2022 tarihinde tamamlandı.

hadi-bil-bakalim-yarismasi-4-fotograf.jpeg

Yarışmada ikinci tura yükselen 11 okulun yarışmaları ise 14-15 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Yarışmanın finali 30 Aralık 2022 Cuma günü saat 10.00’da yapıldı.

İlçe birincisi olan Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu il yarışmalarında Meram ilçesini temsil etmeyi hak kazandı.

Tüm yarışmalara katılım sağlayarak öğrencileri ilgiyle takip eden Meram İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Koca yarışmayla ilgili şu cümleleri ifade etti: ”Öğrencilerimizin başarılı performansları hepimizi mutlu etmektedir. Okulların arasındaki tatlı rekâbet eğitim öğretim sürecimize olumlu katkı sağlamaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz yarışma sayesinde eğitim öğretim sürecinde ne durumda olduklarını görüyor, genel kültürleri gelişiyor. Bu yarışma için hazırlanıp okullarını temsil eden tüm öğrencilerimize, onları çalıştıran öğretmenlerimize, destek veren seyircilerimize, okul idarecilerimize teşekkür ediyorum. Kazanan okulun ilçemizi hakkıyla temsil etmesini temenni ediyorum.”

Etiketler :