Mercedes'in Türkiye'de 'İnternetten Satışı' Durdurması Hakkında Bomba İddia: "Galericiler Bot Kurdu"

Mercedes-Benz'in online satış sistemindeki aksaklığın botlar yüzünden yaşandığı iddia edildi. Gazeteci Emre Özpeynirci, bu meseleyi doğrular nitelikte açıklama yaptı. Peki böyle bir şey mümkün mü?
Mercedes'in Türkiye'de 'İnternetten Satışı' Durdurması Hakkında Bomba İddia: "Galericiler Bot Kurdu"

Almanya merkezli otomotiv devi Mercedes-Benz, bir süredir yeni satış sistemi ile gündemde. Tüm bilgilere buradaki haberimiz üzerinden ulaşabileceğiniz sistem, tüketicinin internet üzerinden otomobil sahibi olmasını sağlıyor. Yani nasıl bir e-ticaret sitesi üzerinden çevrimiçi alışveriş yapılabiliyor, aynı şekilde Mercedes-Benz'den araç satın alınabiliyor. Ancak sistemde bazı aksaklıklar var. Hatta geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, yeni satış sisteminin haziran ayında rayına oturacağından bahsettik.

Şimdiyse konuyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Gazeteci Emre Özpeynirci'nin konuyla ilgili paylaşımları altında yapılan bir yorum, Mercedes-Benz'deki asıl problemin "botlar" olduğunu iddia ediyor.

"Geliştirilen bir yazılım ile araçlar otomatik olarak satın alınıyor"74cda80d797628eb9e94e309b4b44371de7ed4e9.jpeg

"exitus letalis" isimli bir kullanıcının "içeriden bilgi" dediği iddiası şu şekilde: "Hata falan yok. Galerici ve diğer karaborsacılar parayı bastırıp yazılım yaptırdılar hep birlikte. Kredi kartı ve sair tüm veriler programa kaydediliyor. Program, sistemi sürekli tarayıp araç düştüğü an otomatik satın alıyor."

Twitter'daki iddia Emre Özpeynirci tarafından da doğrulandı. Özpeynirci, iddiayı alıntılayarak "Mercedes online satışındaki sıkıntı bu" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Emre Özpeynirci

Etiketler :