Mersin Mut’tan Konya Meram’a geliyor! Vatandaştan ilgi görüyor

Kahvaltı sofralarında eksik olmayan yağı, çekirdeği ve kendisi birçok hastalığa kafa tutan zeytinlerin en doğalları Konyalıların ilgisini çekti. Mehmet Küpeli, “Her gün yenilmeli kesinlikle. Faydalarını duyan çoğu kişi her sabah kahvaltısında kullanıyor.” dedi.
Mersin Mut’tan Konya Meram’a geliyor! Vatandaştan ilgi görüyor

Sabah kahvaltılarında çeşit çeşit bulunan zeytinin en doğal hali, Mersin’in Mut ilçesinden Konya’nın Meram ilçesine getiriliyor. Getirilen zeytinlerin turşuluk olarak alındığını söyleyen Muhacir Pazarı esnaflarından Mehmet Küpeli, “Biz bu zeytinleri anavatanından getiriyoruz. En doğal haliyle bize geliyor, biz de Konyalı vatandaşlarımıza satıyoruz. Zeytinin her çeşidi var biz de. Kırma olmasını istediklerinde de makinemiz var, ne kadar isterlerse o kadarını makineye atıp kırma veya çizik olarak müşterilerimize satışını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca kırma veya çizik için ücret talep etmiyoruz. Sadece aldığı zeytinin fiyatını alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

dogal-zeytin-1.jpg

HEM KENDİSİ HEM YAĞI BİRBİRİNDEN FAYDALI

Zeytinlerin insan sağlığına faydası olduğunu belirten esnaf Mehmet Küpeli, sindirim sorununu giderdiğini, beyin fonksiyonlarını iyileştirdiğini, kilo vermeye yardımcı olduğunu, kalp sağlığını koruduğunu ve şeker hastalarına da iyi geldiğini, zeytinyağının ise cilde iyi geldiğini ve kanser riskini düşürdüğünü belirterek zeytinin daha birçok faydasının olduğunu söyledi.

dogal-zeytin-2.jpg

“FAYDALARI DİKKAT ÇEKERKEN GÖZLER FİYATLARA DA KAYIYOR”

Zeytinin fiyatlarına değinen Küpeli, “Faydalarıyla dikkat çekerken gözler fiyatlara da kayıyor. Zeytinlerin çeşitten çeşide değişiyor fiyatları. Ayvalık 80-100 TL, Manzalin 85-90 TL, Gemlik 80-100 TL aralarında. Kalan zeytinleri de sıktırıyoruz yağ olarak satıyoruz. Onun da 5 litresini bin liradan satıyoruz.” diye konuştu.

SERKAN ÖZGÜR / YENİ HABER

dogal-zeytin-4.jpg

dogal-zeytin-5.jpg