Mersin'de kavşağa 80 yıllık mandalina ağacı dikildi

Mersin'in kent girişinde yer alan bir kavşağa, büyükşehir belediyesi tarafından 80 yıllık mandalina ağacı ile bin 800 turunçgil ağaç ve fidesi dikildi- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: - "Bu meydan Mersin'in tüm insanları karşıladığı önemli bir
Mersin'de kavşağa 80 yıllık mandalina ağacı dikildi

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kent girişinde yer alan ve en büyük kavşak olma özelliği taşıyan alana, 80 yıllık mandalina ağacı ile bin 800 turunçgil ağaç ve fidesi dikildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, işçiler ve vinç yardımıyla eski yerinden sökülüp merkez Akdeniz ilçesinde Adliye Kavşağı'na getirilen 80 yıllık mandalina ağacının dikilme törenine katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Kocamaz, Mersin'in yeryüzü cenneti olduğunu ve tropikal iklim kuşağındaki tüm ürünlerin kentte yetişebildiğini söyledi.

Mersin'in aynı zamanda narenciye cenneti olduğunu ifade eden Kocamaz, şöyle konuştu:

"Limonda Türkiye'deki ihtiyacın yüzde 45'ini karşılıyoruz. Portakal ve mandalinada da aynı şekilde. 2020 yılında Dünya Narenciye Konseyi Mersin'de toplanacak. Biz de bununla ilgili belediye olarak bazı hazırlıklar yapıyoruz. Yaklaşık 50 dönüm bir alanda Dorukkent civarında narenciyenin bütün çeşitlerinin bulunduğu bir yer oluşturuyoruz. Orada narenciyeyle ilgili her türde ve boyda bitki yetişecek. Orası adeta canlı narenciye müzesi olacak. Böyle bir cennetin her tarafının narenciye çiçeklerinin kokması gerekiyor. Bu meydan Mersin'in tüm insanları karşıladığı önemli bir meydan. Biz de burasını narenciye bahçesi haline dönüştürmek istiyoruz. Bugün anıt ağaç dikiyoruz. Bu ağaç 80 yaşında. Bunun etrafı çeşitli boyda en yüksekten alçağa doğru çeşitli bitkilerle değerlendirilecek ve narenciye tepesi oluşturulacak."

Konuşmanın ardından işçiler, bin 800 ağaç ve fidanı toprakla buluşturdu.

Kaynak: