Mersin'de yolların temizliği, süpürme kamyonu kullanan kadına emanet

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesinin 8 metreküplük vakumlu yol süpürme kamyonunun şoförlüğünü yapan 47 yaşındaki Gülsüm Buko Türben,...
Mersin'de yolların temizliği, süpürme kamyonu kullanan kadına emanet

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesinin 8 metreküplük vakumlu yol süpürme kamyonunun şoförlüğünü yapan 47 yaşındaki Gülsüm Buko Türben, kentin temizliği için çalışıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Toroslar ilçesinin kırsal bölgelerinden Kayrakkeşlik Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi Türben, geçen yıl belediyenin yol ve kaldırım süpürme personeli alım ilanına başvurdu.

Başvurusu kabul edilen Türben, kent sokaklarını temizlemek için işbaşı yaptı. Türben, 8 metreküplük vakumlu yol süpürme kamyonuyla her sabah direksiyon başına geçerek, kentin temizliği için mesai yapıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gülsüm Buko Türben, işini severek sürdürdüğünü belirterek, "Kamyonu kullanmayı öğrendikten sonra evi temizlemek şehri temizlemekten daha zor gelmeye başladı. Severek yaptığım için Allah güç veriyor. İstediğin zaman başarmamak imkansız. Evimi nasıl temizliyorsam, Mersin'imizi de öyle temizliyorum." ifadesini kullandı.

Eşine destek veren İlker Ercan Türben de çocuklarının da bu durumdan mutlu olduğunu kaydetti.

Kaynak:

Etiketler :