Mesleğine olan aşkıyla tüm dikkatleri çekiyor! Konyalı Süleyman Amca’dan gençlere çağrı

Gömlekleri, pantolonları, montları ve daha bir çok kıyafeti, ipiyle ve dikiş makinesiyle süslemeye 65 yılını vermiş Konyalı terzi Süleyman Gürmeşe, her işlediği nakışıyla müşterilerinin memnuniyetini kazanıyor.
Mesleğine olan aşkıyla tüm dikkatleri çekiyor! Konyalı Süleyman Amca’dan gençlere çağrı

Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından 11 yaşında terzi çıraklığıyla başlayıp 76 yaşına gelip ve hala terzi mesleğini bırakmayan Süleyman Gürmeşe, son yıllarda sadece tamir, fermuar, paça, kemer daraltma gibi işleri yaptığını belirterek, bu işi hobi haline getirdiğini kaydetti.

meslegine-olan-askiyla-tum-dikkatleri-cekiyor-konyali-suleyman-amcadan-genclere-cagri.jpeg

DUVARLARA YAPIŞTIRDIĞI ESKİ GAZETE MANŞETLERİYLE İLGİ ÇEKİYOR

Dükkanındaki eski gazete manşetleriyle de dikkat çeken Gürmeşe, "Bana gelen müşterilerin çoğu beni tanıyor. Genellikle hep aynı müşteriler gelir. Gelen herkesin dikkatini çekiyor bu yazılar. Zaten insan eski bir şey gördüğünde ister istemez bakıp dalıyor." ifadelerini kullandı.

meslegine-olan-askiyla-tum-dikkatleri-cekiyor-konyali-suleyman-amcadan-genclere-cagri-001.jpeg

GENÇ TERZİLERE TAVSİYE

Günümüzde pek de genç terzi kalmadığını ve bunun aslında yanlış olduğunu vurgulayan Gürmeşe, "Genç terzi kalmadı maalesef. Keşke olsa. Bütün gençler ancak kuaför falan oluyorlar. Aslında bilmiyorlar ki terzi mesleğinin kutsallığını. Olacak kişilere tavsiyem ise, mutlaka çıraklık yapmaları lazım. Bir ustanın elinden her şeyi öğrenmeleri lazım. Ancak öyle terzi mesleğinin hakkını verebilirler." diyerek tavsiyede bulundu.

meslegine-olan-askiyla-tum-dikkatleri-cekiyor-konyali-suleyman-amcadan-genclere-cagri-002.jpeg

KENDİNE BAĞLAYAN MESLEK: TERZİLİK

Küçükken terzi olmanın hevesinin hiç azalmadığını sadece bir kez işi bırakıp fasulye ve pancar ekiminde 10 sene çalıştığını söyleyen Gürmeşe, "Şimdiye kadar bıkmadan sıkılmadan bu işi hep yaptım. Sadece bir kez işi bıraktım. Onda da köye gidip 10 sene kadar fasulye ve pancar ekimiyle uğraştım. Boşa gittiğimi fark ettim. Tabii sonrasında pişman olup işime döndüm. Çoğu arkadaşım, 'yaşın ilerledi bırak artık' dese bile bırakmadım. Elim tutuyor gözüm görüyor niye çalışmayayım? Hem para kazanıyorum hem vakit değerlendiriyorum. Bazen eş dost geliyor çay falan içiyoruz." diye konuştu.

meslegine-olan-askiyla-tum-dikkatleri-cekiyor-konyali-suleyman-amcadan-genclere-cagri-003.jpeg

Etiketler :